Likteņdārza tapšanai ziedoti 200 tūkstoši latu

Pērn Likteņdārza tapšanai ziedoti 200 tūkstoši latu, pastāstīja "Kokneses fonda" valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Pēc Auziņas teiktā, ziedotā summa ir gan naudas līdzekļi, gan atbalsts, kas sniegts, ziedojot būvniecības materiālus un darbaspēku. 2009.gadā ziedojumi veidoja 130 tūkstošus latu, viņa atgādināja. Tādējādi pērn saziedots par aptuveni 54% vairāk.

Likteņdārzs ir nacionāla un visas Eiropas līmeņa projekts, kas top kā kultūrvēsturiska piemiņas vieta uz salas Koknesē. To veido 22 hektāri zemes uz pašvaldībai piederoša īpašuma. Projekta īstenošana ir sadalīta desmit kārtās, un tagad norit projekta ceturtā kārta. Līdz šim projekta ietvaros ir sastādīta ābelīšu aleja, izbūvēts perimetrālais ceļš, kā arī sākts darbs pie amfiteātra celtniecības.

Projekts sākts Latvijas 90.gadadienā, un to plānots pilnībā pabeigt desmit gadu laikā kā dāvanu Latvijas 100.dzimšanas dienā. Tā īstenotājs ir sabiedriska organizācija "Kokneses fonds", kas tika dibināta 2005.gadā.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais