Būs lekcija "Džeimss Bonds un arhitektūra"

Režisors Dāvis Sīmanis ciklā Kino un Arhitektūra 24. februārī pulksten 19.00 analizēs Džeimsa Bonda sērijas. Šī būs jau septiņpadsmitā lekcija, ko kinoteātrī KSuns piedāvā birojs Sarma & Norde Arhitekti.

Par gaidāmo lekciju Dāvis Sīmanis saka: «Džeimss Bonds un viņam pretim stāvošais pasaules ļaunums apdzīvo interjerus, kas vēl tikai parādīsies arhitektūras žurnālos, brauc mašīnās, kas vēl tikai tiks izlaistas, un arī visādi citādi darbojas uz nākotni vērstas gaumes perspektīvā. Jau kopš saviem pirmsākumiem 1950. gados līdz pat šim brīdim bondiāna ir kā bezkaunīga atbilde sabiedrības kreisumam, pierādot, ka cilvēki mīl tieši to, ko ienīst, — buržuāziskumu, stila perfekciju, augstākās sabiedrības ekstravagances un tamlīdzīgi. 007 joprojām ir «nesasniedzamā» arhetips, kas, apvienojot visas mūsu bailes, baudas un sentimentu, vienlaikus ir visaptveroša banalitāte.» Biļetes– 2,60 Ls, studentiem – 2,10 Ls.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais