Ints Dālderis uzstāsies Sanktpēterburgā

Klarnetists, bijušais Latvijas kultūras ministrs, tagad Saeimas deputāts Ints Dālderis februāra beigās viesosies Sanktpēterburgā, lai uzstātos kopā ar pasaulē atzīto Sanktpēterburgas filharmonijas simfonisko orķestri diriģenta Sergeja Stadlera vadībā.

Altista Andreja Dogadina 50. jubilejai veltītais koncerts notiks 27. februārī D. Šostakoviča Sanktpēterburgas filharmonijas Lielajā zālē. Koncertā piedalīsies pats jubilārs, izpildot alta solo, bet Ints Dālderis - klarnetes solo komponista M. Bruha koncertā klarnetei un altam ar orķestri.

Sanktpēterburgas filharmonijas akadēmiskais simfoniskais orķestris atzīts par kolektīvu ar savu īpašu un unikālu vietu pasaules mūzikas panorāmā. 20. gadsimta 70. gados tas sadarbojies ar Latvijas diriģentu Marisu Jansonu. Patlaban orķestra galvenais diriģents ir Jurijs Temirkanovs.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais