Skaistas sievietes un marionetes

© Publicitātes foto

Februāra viesizrāžu afišā ir vairāki īpašas uzmanības vērti notikumi – nākammēnes Rīgā viesosies gan Maskavas Mazās Bronnajas teātris un Vahtangova teātris, gan pasaules slavu guvušais gruzīnu dramaturga un režisora Rezo Gabriadzes Marionešu teātris.

Pēc vairāku gadu pauzes Rīgā atkal ciemosies pasaulslavenais Rezo Gabriadzes Marionešu teātris. 2007. gadā festivālā Homo novus rādītā Staļingradas kauja patiesi bija īpašs notikums Latvijas teātra dzīvē, kas ļāva pārliecināties par leļļu teātra valodas bagātību, tās īpašo un emocionālo skanējumu. 13. februārī M. Čehova Rīgas Krievu teātrī būs iespēja noskatīties Rezo Gabriadzes izrādi Mana pavasara rudens ar gruzīnu melodijām, burvīgām, smalkām lellēm, eksotiskām dejām un palaidni Borju centrā.

Savukārt 14. februārī ar SIA ART Forte gādību uz Dailes teātra skatuves kāps Maskavas Vahtangova teātra aktieri, lai pēc vācu kino dīvas Marlēnes Dītrihas dziesmu motīviem veidotajā horeogrāfiskajā kompozīcijā Sieviešu krasts atklātu sievietes dabu kaisles, cerību, mīlestības un ilgu līkločos. Vahtangova teātra dažādu paaudžu aktrises un aktierus savā kustību režijas zīmējumā vadījusi Latvijā pazīstamā lietuviešu laikmetīgās dejas horeogrāfe Anželika Holina. Izrādes trumpis ir Marlēnas Dītrihas dziesmas un krāšņie slavenākā lietuviešu modes dizainera Joza Statkeviča (Josef Statkus) kostīmi, kas kopā ar frizūru, grima un aksesuāru smalkumiem veido nevainojamu stilu. Šo izrādi ir noskatījies modes leģenda Pjērs Kardēns, kurš atzinīgi novērtējis gan talantīgās horeogrāfes un kostīmu mākslinieka, gan skaisto aktieru kopīgā darba augļus.

Februāra beigās ar diviem iestudējumiem M. Čehova Rīgas Krievu teātrī viesosies Maskavas Mazās Bronnajas teātris. 25. un 26. februārī būs iespēja redzēt Leonīda Zorina mīlestības stāstu Varšavas melodija teātra mākslinieciskā vadītāja Sergeja Golomazova un Tatjanas Marekas interpretācijā. Lomās Jūlija Peresilda un Daniīls Strahovs. 27. februārī Maskavas viesi rādīs vēl vienu Sergeja Golomazova iestudējumu Edvarda Olbija Trīs garas sievietes, kas piedāvā trīs dažādu gadagājumu sieviešu dzīves stāstus. Lomās Jevgeņija Simonova, Vera Babičeva un Zoja Kaidanovska.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais