Spēlmaņu naktī godinās Kārli Pamši

Pirmdienas vakarā pirms Latvijas teātra balvas 2009/2010 «Spēlmaņu nakts» nominantu svinīgajām vakariņām restorānā Benjamiņš, Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) valdes priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa atklāja, ka šogad balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņems aktieris un režisors, teātra vēsturnieks un rakstnieks Kārlis Pamše.

Atšķirībā no citiem gadiem, kad šīs balvas saņēmēju noteica balvas žūrija, šoreiz lēmumu pieņēma LTDS valde. Spēlmaņu nakts apbalvošanas ceremonija kā allaž notiks Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā 23. novembrī. Tiešraidi no Dailes teātra translēs LTV1 un LR1.

Vakariņās piedalījās arī LTDS un Ģimenes aptieku dibinātā Teātra Zelta fonda dalībnieki un šogad tajā uzņemti divi skatuves mākslinieki – Jaunatnes teātra aktrise Elvīra Baldiņa (1919) un scenogrāfs Pāvils Šenhofs (1924), kura veselības stāvoklis gan liedza būt klāt svinīgajā jauno biedru uzņemšanas reizē. Viņi piepulcējušies tiem 13 skatuves māksliniekiem zelta gados, kas Zelta fondā uzņemti iepriekšējos četros gados. Latvijas Teātra Zelta fonds dzima, lai godinātu un atcerētos Latvijas teātra spilgtās un nozīmīgās personības. Ģimenes aptieku direktors Ilgvars Ķipēns uzsvēra, ka Zelta fonds dibināts t.s. treknajos gados, bet ir spējis izdzīvot. Sveicot jaunos biedrus, viņš atzina, ka visi farmaceiti ir aicināti rūpēties par cilvēku veselību, taču nepieciešama arī garīgā veselība un teātris ir tas, kas palīdz to uzturēt.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais