Kamermūzikas festivāls Salacgrīvā

Nākamnedēļ, no 2. līdz 7. augustam, pirmo reizi Salacgrīvā notiks klasiskās mūzikas festivāls, kurā piedalīsies gan kontrtenors Sergejs Jēgers, gan Zigfrīds Muktupāvels un komponists Jānis Lūsēns, kā arī viesi no Maskavas un Francijas.

«Salacgrīvas pilsēta jau kļuvusi pazīstama ar mūzikas festivālu organizēšanu un šis kamermūzikas festivāls varētu kļūt par vēl vienu spilgtu iespaidu pilsētas muzikālo pasākumu virknē. Vēl jo vairāk tāpēc, ka pilsētā muzicēs tik spilgtas Krievijas un Latvijas kamermūzikas zvaigznes», par gaidāmo festivālu stāsta Salacgrīvas novada Domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, piebilstot, ka tā būtu brīnišķīga iespēja dalīties pieredzē un radošos meklējumos jaunajiem un jau slavas virsotnes sasniegušajiem mūziķiem, bet festivāla apmeklētājiem gūt baudījumu dvēselei un garam.

Festivālā gaidāmi ne tikai pašmāju un viesmākslinieku koncerti - notiks arī meistarklases talantīgākajiem mūzikas skolu audzēkņiem no visas Latvijas. Tās vadīs Maskavas konservatorijas pasniedzēji Aleksejs Lundins (vijole), Vsevolods Dvorkins (klavieres), Jevgenijs Petrovs (klarnete) un Nikolajs Popovs (flauta). Meistarklašu pasniedzējus muzicējam varēs dzirdēt koncertā 5. augustā pulksten 19 Salacgrīvas kultūras namā. Savukārt meistarklašu audzēkņu koncerts notiks 6. augustā pulksten 14. Abi koncerti ir bezmaksas.

Pārējie kamermūzikas festivāla koncerti notiks dievnamos.

Piektdien pulksten 17 Salacgrīvas katoļu baznīcā uzstāsies čellists Dominiks de Vilienkūrs no Francijas, bet pulksten 20 koncertā Lielsalacas luterāņu baznīcā būs iespēja dzirdēt konrtenora Sergeja Jēgera un ērģelnieces Diānas Jaunzemes muzikālo sniegumu.

Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla izskaņā 7. augustā pulksten 14 Lielsalacas luterāņu baznīcā uzstāsies Liepājas zvanu ansamblis Campanella un Zigfrīds Muktupāvels ar Jāņa Lūsēna programmu Zelta sirds, bet Salacgrīvas katoļu baznīcā pulksten 20 visi klasiskās mūzikas cienītāji tiek aicināti uz festivāla viesu no Krievijas – Mocarta kvarteta koncertu.

Festivālu rīko Salacgrīvas novada dome sadarbībā ar Apvienību Ars Nova.

Izklaide

Īsi pirms došanās rudenī plānotajā akustiski romantiskajā koncerttūrē “Vēstule  Tev”, Samanta Tīna izdevusi dziesmu “Nav nevienas saules”, kas ir “smeldzīgs stāsts par abpusēju mīlestību, kam liktenis nav lēmis būt.” Singlam tapis arī atbilstošu noskaņu veidojošs liriku videoklips.

Svarīgākais