Rīgā piestās performances kuģis

No 10. līdz 20. jūnijam Baltijas jūrā kuģos performances mākslas kuģis. Uz tā klāja darbosies 12 mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas. Skatītāji mākslinieku sniegumu varēs vērot sešās Baltijas jūras ostās. Kuģa Friend_Ship maršruta sākumpunkts būs 10. jūnijā Rīgā, Andrejsalā.

Performances māksla, kas radās sešdesmitajos gados, šobrīd atdzimst jaunās formās un izteiksmes līdzekļos. Friend_Ship projektā piedalās Latvijas mākslinieki Krišs Zilgalvis un Kaspars Groševs, Andrus Joonas un Mari Sobolev no Igaunijas, Henriks Vestergārds un Kristine Fenca no Dānijas, Tara Pattenden un Christina Georgiou no Somijas, Irisa Smedsa un Linnea Sjoberg no Zviedrijas, Benas Šarka un Evaldas Jansas no Lietuvas. Kuģis ar 18 projekta dalībniekiem Baltijas jūrā kuģos vienu nedēļu un piestās sešu valstu nozīmīgāko pilsētu ostās, galvenokārt galvaspilsētās. Katrā ostā kuģis uzturēsies vienu dienu. Performances notiks 10. jūnijā - Rīgā, 12. jūnijā - Tallinā, 13. jūnijā - Helsinkos, 15. jūnijā - Stokholmā, 17. jūnijā – Kopenhāgenā un 20. jūnijā - Klaipēdā.

Performances organizēs tās valsts pārstāvis, kurā piestājis kuģis. Mākslinieks savās performancēs iesaistīs pārējos Friend_Ship dalībniekus. Laikā, kad netiks veidotas performances, uz kuģa tiks organizēti semināri, veicinot dialogu un sadarbību starp māksliniekiem un piesaistītajiem zinātniekiem (diskusijas par performances teoriju, filozofiju, vidi, telpu). Uz kuģa tiks veidota arī performances darbnīca.

Nozīmīga projekta sastāvdaļa ir videopārraide, kas nodrošinās komunikāciju ar skatītājiem visa ceļojuma laikā. Ar tās palīdzību interesenti virtuālajā vidē varēs sekot līdzi tam, kā mākslinieki gatavojas un uzstājas, kā arī varēs klausīties seminārus un diskusijas.

Svarīgākais