Ko Ošu Anna zināja par drošu seksu?

Uz diskusiju Ko Ošu Anna zināja par drošu seksu?, īstenojot projektu Kas cilvēks cilvēkam spēj būt?, ceturtdien, 20. maijā pulksten 15 aicina Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2).

Diskusijā plānots runāt gan par sievietes goda jēdzienu un tā transformāciju ekonomisko un sociālo pārmaiņu iespaidā, gan to, vai zināšanas par seksu atrisina problēmas. Kā norāda šā projekta kuratore Gunta Kāle, gan latviešu, gan pasaules literatūrā itin bieži sastopami cilvēka seksualitātes izraisīti jautājumi, konflikti un dilemmas. Tā, piemēram, viena no klasiskām problēmsituācijām literatūrā ir ārlaulības grūtniecība - tas dēļ no mājam tiek patriekta gan Mērnieku laiku Liena, gan Zaļās zemes Ošu Anna.

Jautājums ir - vai par seksu būtu jārunā arī literatūras stundās, vai pietiek ar veselības mācību un anatomiju? Diskusijā piedalīsies Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācija Papardes zieds, biedrība Jaunatne pret AIDS, kustība Īsta mīlestība gaida, jaunatnes žurnāls Sīrups, kā arī latviešu valodas un literatūras skolotāji.

Ar apaļā galda diskusiju Ko Ošu Anna zināja par drošu seksu? tiks pielikts punkts izstādei Kas cilvēks cilvēkam spēj būt?, kas kopš šā gada 19. marta skatāma Rakstniecības un mūzikas muzejā un bija viens no notikumiem Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību laikā.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais