Karogs pavasarī

Iznācis literatūras mēnešraksta Karogs otrais, apvienotais marta un aprīļa numurs, kurā lasāma Gunta Bereļa saruna ar Mairu Asari (žurnālā publicēti vairākas viņas stāsti).

Tekstu sadaļā vēl lasiet Jāņa Lejiņa romāna Simts gadu un Valda Rūmnieka, Andreja Miglas romāna Čaks fragmentus, Pētera Draguna dzejoļus un citus darbus. Jaunajā Karogā Guntis Berelis raksta par Aivara Kļavja Piesmieto karavīru, Kārlis Vērdiņš – par Mairas Asares dzejoļu krājumu Ceļš uz Tūju, Arnis Kluinis par miroņu tiesāšanu latviešu dzīvē un avīžniecībā. Valdis Ķikāns analizē Plūdoņa novatorismu latviešu modernismā, bet Jūlija Dibovska Andreju Upīti skata dzīves patologanatoma lomā, rakstot par naturālismu Upīša 20. gadsimta sākuma romānos. Karogs turpina Mārtiņa Lasmaņa rakstu sēriju par žurnāla Daugava vēsturi, šoreiz aplūkots 1934.-1940. gads.

Izklaide

Mūzikas un drāmas telpas «OratoriO» jauniestudējums «4» ir skaudrs un nežēlīgs, taču arī ar mīlestību piepildīts divu cilvēku attiecību stāsts. «Tas ir mūsu visu dvēseles striptīzs,» saka šā jauniestudējuma režisore, Mūzikas un drāmas telpas «OratoriO» vadītāja Rēzija Kalniņa. Ar šo izrādi viņa atbrīvojas no visām savas pagātnes attiecībām, atklājot, ka tajās bijusi arī vardarbība.

Svarīgākais