Gaidāma Latvijas grāmatu izstāde

No 25. līdz 28. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 13. starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde Latvijas Grāmatu izstāde 2010, kurā tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji, grāmatu tirgotāji un lasītāji. Šogad Latvijas Grāmatnieku ģilde ir parūpējusies par īpaši interesantu un daudzveidīgu kultūras programmu.

Izstādes apmeklētāji četrās dienās varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, kā arī iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām cenām un Grāmatu maiņas punktā mainīties ar citu lasītāju grāmatām.

25. februārī interesenti aicināti uz Latvijas Nacionālā bibliotēkas un Latvijas Grāmatnieku ģildes rīkoto diskusiju Grāmata digitālajā vidē. e-grāmata?!..., kurā tiks aplūkoti jautājumi par e-grāmatas nozīmi, priekšrocībām un iespējām. Turklāt 26. februārī pulksten 11.30 Kultūras ministrija rīkos diskusiju Literatūras kanons – Latvijas rakstniecības gals vai jauns sākums.

Šogad izstādē tiks akcentēta Latvijā radīto pavārgrāmatu tēma. 26. februārī pulksten 13 tiks prezentēta Elmāra Taņņa grāmata Elmāra brīnišķīgās receptes, kas tiks papildināta ar īpašu gastronomisko šovu. 27. februārī pulksten 17 meksikāņu virtuves nianses, savus gatavotos ēdienus un grāmatu Gatavots a la mexicana lasītājiem prezentēs Latvijā pazīstamais meksikāņu izcelsmes pavārs Havjers Garsija, kurš grāmatā apkopojis ne tikai latviešu vēderiem pielāgotas tex-mex receptes, bet arī sulīgus stāstiņus no savas dzīves. 28. februārī pulksten 13 izstādē viesosies pasaules apceļotājs un vides eksperts Māris Olte, kurš sola smeķīgu piedzīvojumu un vizuālu baudījumu visiem, kuriem patīk atpūsties dabā.

Šā gada Grāmatu izstādes īpašais pārsteigums - 28. februārī pulksten 12 viesosies šokējošais, bezkaunīgais, drosmīgais un izcilais Frederiks Beigbeders. Viens no izcilākajiem mūsdienu franču rakstniekiem, kura grāmatas tulkotas vairāk nekā divdesmit valodās.

Vairāki izstādes pasākumi tiks veltīti tieši jaunākajiem lasītājiem. 25. februārī apgāds Zvaigzne ABC rīkos gada Latviešu rakstnieki bērniem oficiālo pasludināšanu. Turklāt 27. februārī būs iespēja baudīt režisora, mākslinieka un rakstnieka Māra Putniņa stāstus par romānā Mežonīgie Pīrāgi atdzīvinātajiem ēdamajiem brīnumiem un iespēja noskatīties video no topošās animācijas filmas. 28. februārī Ķīpsalā notiks Latvijas Bērnu žūrijas Lielie lasīšanas svētki, kad tiks sveikti populārākie bērnu grāmatu autori, ilustrētāji, tulkotāji un izdevēji. Notiks arī puiku lasīšanas akcija Uzmanību! Džeki lasa!, kā arī Pingus Posta un Ingus Kāposta jaunie piedzīvojumi: www.pasakas.net konkursa rezultāti.

Grāmatu izstādē gaidāmas arī Zigmunda Skujiņa Rakstu 9. sējuma, Dorotijas Rouvas grāmatas Depresija. Izlaušanās no iekšējā cietuma, Baibas Šābertes grāmatas «Ļaujiet man runāt!» Herberts Cukurs, Kaspara Sidraba grāmatas Dzērāja memuāri. Patiess stāsts un citu jaunāko izdevumu apspriešanas un prezentācijas. Grāmatu draugi aicināti piedalīties aizraujošās sarunās par dažādām jaunāko grāmatu rosinātām tēmām. Ieejas maksa izstādē – 50 santīmu.

Svarīgākais