Teātris un karš

Dailes teātra režisors Mihails Gruzdovs un viņa izrādes Pulkvedis Pilāts radošā komanda aicina diskutēt par tēmu Vai un kā aktualizēt kara tēmu teātra mākslā?

Diskusijā, kas notiks šo piektdien, 8. janvārī, Dailes teātra Kamerzālē pēc pēdējās Pulkvedis Pilāts izrādes, piedalīsies arī lugas autors Aleksejs Ščerbaks. Viņa luga ir privātās pieredzes barots darbs, jo pats dienējis Afganistānā specvienības sastāvā līdz pat 1989. gada februārim, kad no turienes tika izvests pēdējais bataljons.

Tie, kam šī tēma šķiet saistoša, pēc izrādes tiek aicināti izvaicāt režisoru Mihailu Gruzdovu, lugas autoru Alekseju Ščerbaku un aktierus, gan runājot par kara tēmu teātra mākslā, gan citiem ar izrādi saistītiem jautājumiem. Pērn Pulkvedis Pilāts tapa kā Mihaila Gruzdova audzēkņu, tā sauktās Dailes teātra 9. studijas diplomdarbs, kas šosezon tika iekļauts repertuārā. Izrādē piedalās arī Juris Žagars, Lidija Pupure, Lauris Dzelzītis un Gints Grāvelis.

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais