Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

Problēmas "The Killers" koncertā esot radījis lietus un nepareizā skatuve

© F64 Photo Agency

Vakar amerikāņu poproka grupas „The Killers” uzstāšanās Mežaparka lielajā estrādē sākās ar četru stundu nokavēšanos, turklāt iesildītāju grupas „James”pat vispār nekāpa uz skatuves.

Koncerta rīkotāji to pamato ar skatuves nepiemērotību laika apstākļiem.

The Killers koncertu Latvijā rīkoja mazpazīstama Krievijas kompānija „EM Concert Ltd.” Kompānijas pārstāve Kristīne Tjarve, balstoties uz kolēģa Denisa Keņeva teiktā, portālam nra.lv sniedza komentāru, ka grupas James pārstāvji, iepazīstoties ar skatuves tehnisko nodrošinājumu, esot informējuši, ka neuzstāsies, ja būs nelabvēlīgi laika apstākļi. Tā kā īsi pirms plkst. 20:00, kad bija paredzēta iesildošās grupas uzstāšanās, Mežaparka apkaimē parādījās pirmās lietus piles, koncerta sākums tika aizkavēts. K.Tjarve apgalvo, ka vainu šajā situācijā uzņemas kompānija, kas būvēja skatuvi un veidoja tehnisko nodrošinājumu abām ārvalstu grupām. Tas, par kādām tehniskās problēmām radās bažas, nav zināms.

Sociālajā tīklā Twitter „James” solists Tims Būts (Tim Booth) stāsta, ka grupa ir satriekta par radušos situāciju: „We are devastated not to play. Came a long way. So sorry.” Arī grupas ģitārists Larijs Gots (Larry Gott) sociālajā tīklā pauž nožēlu, ka nevar spēlēt un apgalvo, ka viņam nav atļauts paust jebkādas detaļas par neuzstāšanās iemesliem: „I’m not allowed to give you any details so please forgive my silence on this matter. I am however bloody furious.”

Lai kaut nedaudz paskaidrotu radušos situāciju, koncerta organizatori „EM Concert Ltd.” savā Facebook lapā, divos teikumos lauzītā angļu valodā atvainojušies par radušos situāciju, skaidrojot, ka tā ir tikai un vienīgi vietējo organizatoru (šajā gadījumā Mežaparka lielās estrādes) vaina: „Sorry that we delay with the show, technical problem which bring local production company. Artist and promoter no a reason it all.”Skatuve bijusi nepiemērota lietum un vējam, tādējādi bīstama māksliniekiem.

Komentāros zem šī paziņojuma kāds koncerta apmeklētājs, saniknots stāsta, ka 2011.gadā, kad „James” uzstājusies Positivus festivālā, bijis stiprs lietus un skatuvei, uz kuras grupa spēlējusi, nebija jumta, taču mākslinieki bez problēmām uzstājušies. nra.lv sazinājās ar The Killers koncerta apmeklētājiem un noskaidroja, ka vakar nolijušas tikai „pāris piles” pirms koncerta, pēc tam lietus neesot bijis. Organizatoru Facebook lapā daudzi koncerta apmeklētāji pauž sašutumu un vēlas saņemt atpakaļ par biļetēm iztērēto naudu, jo liela daļa galvenokārt bija devušies apskatīt „James” uzstāšanos. Taču „Em concert” pārstāvji apgalvo, ka nauda par biļetēm netiks atdota, jo biļetes tika pārdotas uz „The Killers”, nevis iesildītāju koncertu.

Uz koncerta biļetēm bija rakstīts, ka ielaišana sāksies plkst. 17:00, „James” uz skatuves kāps 18:00, savukārt „The Killers” plkst. 20:00. Kā ziņots citviet medijos, fani pie Mežaparka lielās estrādes vārtiem pulcējās jau 16:00, taču iekšā tika tikai pēc 19:00. Daudzi turpināja stāvēt garās rindās vēl vairākas stundas pēc tam. Rezultātā iesildītāju „James” uzstāšanās nenotika un vakara galvenās zvaigznes uz skatuves kāpa tikai pēc 22:00. Pēc apmeklētāju stāstītā, koncerts beidzies ap 23:30, tajā laikā kursēja pēdējais tramvajs uz Rīgas centru, kurā lielākā daļa apmeklētāju netika iekšā, tādēļ mājup nācās doties citādi.

Koncertā radušās problēmas arī ar attieksmi pret medijiem. Uz koncertu tika akreditēti daudzi pašmāju fotogrāfi, taču pēdējā brīdī tika paziņots, ka nebūs ļauts fotografēt ne „James”, ne „The Killers”, jo esot oficiālais grupas fotogrāfs. Sestdien, 29.jūnijā, Tallinā notiks „Em Concert Ltd.” organizētais Eltona Džona koncerts un 10.novembrī „Arēnā Rīga” kompānija rīkos rokgrupas „Scorpions” koncertu.