Radio SWH dzimšanas dienu svinēs kopā ar Prāta vētru un Instrumentiem

© F64 Photo Agency

«Pa šiem gadiem ir gājis kā pa neticamu kino, kurā brīžiem ir komēdija, brīžiem drāma, brīžiem romantika un katastrofu filma. Nu tā ir vēsturiska lente ar 20 sērijām, divdesmit pavasara mirkļiem, kuri ir izrotājuši manu dzīvi,» par aizvadītajām divām desmitgadēm saka Radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics, kas šajā amatā, kā pats saskaitījis, ir pavadījis 2100 dienu.

«Man patīk, ka radio ir kā cilvēku mākslinieciskā un radošā lidojuma pārbaužu spēju maratons. Pa šiem 20 gadiem kas tik nav gājis cauri šai radio stacijai – Ella, Horens, Linda Leen, Renārs Kaupers, Švāns, Dons, Lily, Ūdrītis, Ainars Mielavs, Ēriks Loks... Tie ir cilvēki, kuri daudz sasnieguši citās jomās, bet viņi visi izgājuši SWH svētnīcu. Tā daudziem ir bijusi radošās personības kalve,» pārliecināts ir radio vadītājs un piebilst, ka visi, kas reiz veidojuši un turpina veidot šā medija komandu, atstājuši neizdzēšamas pēdas radio, tāpat kā radio – viņos. «Es zinu, ka katram no šiem cilvēkiem kāda epizode būs ar viņiem uz visu mūžu, kā tas ir, piemēram, man.»

Lēšot par nākamajiem 20, Jānis Šipkēvics vēlas, lai visi tie, kuri reiz bijuši šajā stacijā, kuri ir un kuri vēl tikai būs, lepotos ar to, ka viņi ir daļa no Radio SWH komandas. Viņš spriež, ka tendence ar Gustava Terzena piemēru, kurš ir atgriezies radio viļņos, veicinās tikai pozitīvas pārmaiņas. Viņš to salīdzina ar hokeju, kurā ir svarīga jaunā spēlētāja maiņa, jo tai seko visa atlikusī komanda, kas sasparojas un tēmē uz vārtiem. «Gustavs ar savu atgriešanos ir devis papildu stimulu, lai radio kā komanda atkal justos tik stipra un nozīmīga, kāda tā bijusi visus šos gadus,» viņš saka.

Braucamlaika stūrētājs Artis Dvarionas atzīst, ka darbs radio ir viņa hobijs un dzīvesveids vienlaikus. Tā ir daudzšķautņaina nodarbe, kas neļauj iegrimt rutīnā, bet aizvien liek pārbaudīt savas spējas un ar interesi ļauties profesionālajai izaugsmei. Lielākais valdzinājums visā šā medija plašajā mehānismā Artim ir tiešais ēters, kurā «laikam izdalās laimes hormoni» un kas ļauj justies kā «paralēlā pasaulē, kurā raizes un ikdienas nebūšanas uz mirkli atkāpjas».

Gustavs Terzens, programmas Dzīvās vakariņas vadītājs, nopietni nenopietni raidstacijai novēl, lai tā iegūst licenci atskaņot SWH Rock visās Baltijas valstīs, un saka: «Es būtu gatavs atkal agri celties no rītiem.»

Akciju sabiedrības Radio SWH dzimšanas dienas svinības būs rīt, 15. maijā, un ilgs visas dienas garumā ēterā un noslēgsies ar vērienīgu pasākumu koncertzālē Palladium, aicinot latviešu mūzikas grandus, tajā skaitā Prāta vētru, Instrumentus, Donu, Dzelzs vilku u. c. Tas būs veids, kā pateikt paldies gan saviem klausītājiem, gan pašiem sev par aizvadītajiem gadiem, kas dāvājuši neaizmirstamus un atmiņās paliekošus mirkļus.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.