Indijai problēmas ar tūristiem

Trīs mēnešu laikā apmēram par 25 % samazinājies tūristu skaits Indijā, un tas tiek skaidrots ar ziņām par uzbrukumiem sievietēm, arī ārzemniecēm, teikts Indijas Rūpniecības un tirdzniecības palātas (ASSOCHAM) ziņojumā, ziņo RIA Novosti.

Pēc vairāk nekā 1,2 tūkstošu Indijas tūroperatoru aptaujas secināts, ka tūristu pieplūduma samazināšanās skaidrojama ar galvenokārt diviem faktoriem – globālo ekonomisko recesiju un drošības līmeņa pazemināšanos pašā valstī. Pērnā gada 16. decembrī pasauli šokēja ziņa par kādas studentes nežēlīgu grupveida izvarošanu autobusā Deli. Saskaņā ar ASSOCHAM datiem tūristu skaits samazinājies ne tikai Deli, bet arī citās lielajās pilsētās. Novērots, ka Indijas vietā ceļotāji šobrīd izvēlas doties uz Malaiziju, Indonēziju, Vjetnamu un citām valstīm, turklāt sieviešu – tūristu skaits Indijā samazinājies vēl vairāk – par 35 procentiem. eTurboNews vēsta, ka pēdējos gados arvien vairāk tūristu iesnieguši sūdzības policijā par vietējo iedzīvotāju uzvedību; 2011. gadā reģistrētas apmēram 24 000 izvarošanu. Savukārt Indijas tūrisma ministrs K. Čirandživi noliedz izskanējušo informāciju un apgalvo, ka gada sākumā valstī bijusi pozitīva bilance tūrisma jomā, vēsta RIA Novosti.

Tūristu skaita straujais sarukums radījis problēmas arī Indijas tradicionālajos kūrortos, kuri tiek uzskatīti par ārzemnieku paradīzi Indijā. Pirms neilga laika Rīgā viesojās slavenā kūrorta Goa pārstāvji, lai popularizētu savus pakalpojumus. Uz jautājumu, kādi drošības apstākļi tiek nodrošināti šajā kūrortā, Goa Tūrisma departamenta direktora vietnieks Raješs Kalē atbildēja, ka Goa ar to neesot problēmu, tāpēc potenciālajiem tūristiem nav jāvairās apciemot vietu, kas ilgstoši ir slavena kā laba atpūtas vieta tās lielisko pludmaļu 105 kilometru garumā un īpašā kultūras, reliģiskā un tradīciju mantojuma dēļ. Goa kūrortu ik gadu apmeklē 2,6 miljoni tūristu, un šis bizness sniedz iztikšanu apmēram ceturtajai daļai vietējo iedzīvotāju.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais