Toms Krūzs ir ievērojamākais cilvēks scientoloģijā

© Scanpix/AFP

Lorencs Raits, kurš ir vairāku grāmatu autors, žurnāla "The New Yorker Magazine" publicists un vairāku augstskolu pasniedzējs, paziņojis, ka Toms Krūzs ir slavenākais cilvēks scientoloģijā, apsteidzot Ronu Hubardu.

Scientoloģija ir eklektiska reliģiski filozofiska mācība, psihoterapijas paveids, taču publiskajā sfērā bieži tiek dēvēta par sektu. Lorencs Raits min, ka scientoloģijas baznīcas mērķis ir piesaistīt pēc iespējas vairāk slavenību, lai popularizētu baznīcas darbību.

Toms Krūzs jau iepriekš ticis kritizēts par iesaistīšanos sektā. Krūzs katru gadu scientoloģijas sektai ziedo vairākus miljonus dolāru. Scientoloģijas baznīcā Toms Krūzs iepazinās ar savu pirmo sievu Nazaninu Boniadi, kuru vēlāk pameta, lai pēcāk aprecētu Keitiju Holmsu. Taču arī šajā savienībā iejaucās baznīca, un Krūza laulība tik šķirta, jo Holmsa bērnībā tika audzināta kā pārliecināta katoliete.

Jau vairāk nekā divus gadu desmitus Krūzs ir dedzīgs scientoloģijas piekritējs. Ar šo ticību aktieri iepazīstināja viņa pirmā sieva — aktrise Mimi Rodžersa. Runā, ka tieši dažādie uzskati par scientoloģiju radījušas domstarpības Toma attiecībās ar otro sievu — aktrisi Nikolu Kidmenu.

Izklaide

Latvijas hiphopa skatuve piedāvā kārtējo jauno un daudzsološo izpildītāju – šoreiz tas ir mūziķis ar skatuves vārdu Raidītājs. Viņš nupat izdevis singlu “Visbriesmīgāk ir, kad otram sāp”, kura vārdi aizgūti no dzejnieka Imanta Ziedoņa daiļrades.