Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Astroloģe Māra Ošuroka: Šova "Precamies!?!" dēļ nogriezu savus garos matus

© F64 Photo Agency

«2013. gads, kas saskaņā ar Austrumu kalendāru iesāksies 10. februārī, būs Melnās ūdens čūskas gads, kurā valdīs sievišķā stihija. Tātad mēs, sievietes, varēsim saņemties valdīt pār pasauli, būt skaistas, gudras un veiksmīgas – to es arī visām novēlu,» stāsta astroloģe un LNT raidījuma Precamies!?! viena no vadītājām Māra Ošuroka (42).

Astroloģe Māra Ošuroka, kuras ikdiena aizrit savā salonā Horoskopu pasaule, konsultējot klientus un vakaros lasot lekcijas, jau trīs mēnešus piekritusi izaicinājumam vadīt iepazīšanās sarunu raidījumu Precamies!?! Līdzās skaistumkopšanas salona BB Binnija īpašniecei Binnijai Ārbergai un televīzijas režisorei Lotei Gediņai viņas uzdevums ir sniegt nelielu astroloģes komentāru par katru viesi.

Piedāvājumam piedalīties projektā pieredzējusī speciāliste piekritusi, jo jutusi, ka ikdienas darbā iestājusies rutīna: «Nebija tā, ka uzreiz izlēmu piekrist, jo esmu ļoti aizņemta gan darbā, gan ārpus tā. Zināju, ka raidījums paņems daudz laika un enerģijas, taču jutu, ka savā darbā sāku ierūsēt, tāpēc vēlējos izmēģināt kaut ko jaunu. Atšķirībā no ikdienas prakses raidījumā man ļoti īsā laika posmā ir jānoraksturo cilvēki neatkārtojoties.» Viņa neslēpj, ka Precamies!?! dalībnieku reakcijas uz astroloģes komentāriem ir dažādas.

Viņa cer, ka, piedaloties Precamies!?!, popularizē astroloģiju Latvijā, jo uzskata to par ļoti svarīgu tēmu, par kuru daudziem trūkst informācijas un ir nepilnīgi priekšstati. «Lai arī daudzi manā dalībā saskata tikai šova elementu un klientu piesaistīšanu, es ceru, ka cilvēki aizdomāsies arī par to, ka, apvienot raidījuma vadīšanu ar pamatdarbu, nav nemaz tik viegli – no astoņiem rītā līdz desmitiem vakarā pavadīt laiku studijā, naktī gatavot raidījumu un vēl strādāt astroloģijas salonā. Tikai no malas tas izskatās viegli un skaisti – uzkrāsotas acis un smuki tērpi,» stāsta Latvijas Astrologu asociācijas priekšsēdētāja, astroloģijas salona "Horoskopu pasaule" īpašniece un vadītāja, kura šajā jomā darbojas gandrīz 20 gadu.

Uz skatuves

Jau no mazotnes Māru Ošuroku interesējušas cilvēku attiecības un raksturi – psiholoģija, kas iet roku rokā ar astroloģiju. Viņa savas zināšanas neizmanto, lai palīdzētu sakārtot savu ikdienu: «Astroloģiju priekš sevis neizmantoju, no rīta līdz vakaram nedzīvoju pēc kaut kādiem ritmiem. Domāju, ka jau intuitīvi jūtu, vai šodien vajadzētu parakstīt konkrēto līgumu un draudzēties ar satikto cilvēku. Mans uzdevums drīzāk ir palīdzēt citiem cilvēkiem, un, analizējot savu klientu dzīves, es droši vien sakārtoju arī pati savu, velkot paralēles,» skaidro Māra Ošuroka.

Viņa ir ne tikai zinoša analītiķe, bet arī radoša gara īpašniece. Līdztekus pamatdarbam bieži vien arī stāvējusi auditorijas priekšā uz skatuves un veidojusi pasākumus kā režisore, tāpēc iepazīšanās šova vadīšana nav viņas pirmais publiskais uznāciens.

Iesaka gavēni

«Līdz 30 gadu vecumam man patika garšīgi paēst un es uzturā lietoju gaļu, bet tad veselības problēmu dēļ ļoti pieņēmos svarā un 42 dienas badojos, dzerot tikai ūdeni un tējas. Sapratu, ka ļoti daudzas problēmas rodas orgānu piesārņojuma dēļ, kas rodas no neveselīgas pārtikas un dzīvesveida,» savā pieredzē dalās astroloģe. Badošanās periods licis viņai pārvērtēt prioritātes un saprast, ka svarīgas ir iekšējās sajūtas un pārliecība, nevis sekošana kādiem priekšrakstiem.

«Pēc badošanās notika klikšķis – sapratu, ka cilvēks var gan ēst, gan neēst. Daudzi tam netic, bet es ēdu tikai vienreiz dienā vakarā un tikai tad, ja to vēlos. Iespējams, tas neskan veselīgi, bet es jau sen ar savu dzīves pieredzi un pētījumiem esmu pierādījusi, ka svarīgākās ir tavas sajūtas, nevis tas, vai ēd ātrās ēdināšanas restorānos vai trīsreiz dienā tikai putru. Arī senos laikos gudrie prāti – Sokrats, Pitagors, Arhimēds – ēda vienreiz dienā. Mūsdienās, protams, ir jaunas teorijas, kuras negrasos noliegt, jo katram cilvēkam ir citādi – viens var ēst jebko, bet citam tas nederēs,» viņa skaidro.

Reiz veselu gadu viņa uzturā lietojusi tikai tasi baltas kafijas un šokolādes tāfelīti no rītiem, jo neko citu organisms tolaik neesot prasījis. «Arī tagad mans ledusskapis vienmēr ir tukšs, jo vakarā veikalā nopērku tikai to, ko man sagribas, un uzreiz mājās varu notiesāt. Manai idejai ir jau vairāk nekā 200 sekotāju, kuri ar badošanās palīdzību izārstējuši kuņģa čūlu un neskaitāmas citas kaites, kā arī sevi harmonizējuši. «Ne velti gavēni ieviesa baznīca. Kad cilvēks atsakās no ēdiena – vismaz piecas vai desmit dienas, cik nu kurš var izturēt –, viņam paliek pāri tik daudz enerģijas, ka varētu kalnus gāzt – gan domāšanas, gan fiziskā ziņā, jo ēšana paņem daudz enerģijas,» uzskata Māra Ošuroka.

Justies jaunai

Runājot par sievišķīgiem knifiem, Māra puspajokam saka: «Diemžēl raidījuma dēļ nogrieza pusi no maniem garajiem matiem – stilistam tā likās labāk. Es uzskatu, ka mati ir sievietes rota, un gan jau tos ataudzēšu.» Ar skaistumkopšanas procedūrām viņa neaizraujas un uzskata, ka labi var būt arī tādi kosmētiskie līdzekļi, kas maksā tikai pāris latus. «Nedomāju, ka katru dienu ir ķīmiski jādedzina mati un jāziež uz sejas krēmi, kas maksā simtiem latu. Ja neesi iekšēji sakārtots, tam nebūs rezultātu. Savukārt, ja gribēsi justies jauns, tas atspoguļosies arī tavā ādā un pārējā izskatā.»

Astroloģe neslēpj, ka ikdienas praksē un raidījumā diemžēl nākas sastapt daudz izmisušu, nelaimīgu cilvēku, kuri bieži vien ir jauni un skaisti. Tāpēc viņa iesaka atcerēties, ka viss sākas no mums pašiem – ja pats par sevi esi gandarīts, arī viss apkārtējais sakārtojas. «Šogad varētu būt diezgan daudz precību – gan pateicoties mūsu raidījumam (seši pāri sagājuši kopā) gan astroloģijai – 2013. gads saistīts ar sievišķām emocijām, kā arī ekonomika uzplauks, veicinot jaunu attiecību veidošanos un bērnu dzimstību.