Arī turpmāk Jaunais vilnis būs saistīts ar Jūrmalu

Turpmāk jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis būs saistīts ar Jūrmalu un maestro Raimondu Paulu, pēc šāgada konkursa sacīja festivāla galvenais rīkotājs Igors Krutojs. «Viss nav tik slikti,» par izredzēm festivālu joprojām rīkot Jūrmalā sacīja I. Krutojs.

Viņš ironizēja, ka projekta pirmā desmitgade bija veltīta tam, lai mākslinieki tiktu pie normālām tualetēm, bet otrā desmitgade būšot veltīta tam, lai rekonstruētu Dzintaru koncertzāli, kurā notiek konkursa pasākumi. Ja šos mērķus izdosies sasniegt, tad tikšot nosprausti tālāki mērķi konkursa trešajai desmitgadei. Komponists uzsvēra, ka koncertzālei ir jābūt atbilstošai konkursa līmenim, informē LETA. Savukārt Jaunā viļņa organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans stāstīja, ka uzreiz pēc konkursa noslēguma tiks sāktas sarunas ar Jūrmalas domi un tiks lemts par jauna līguma noslēgšanu.

Uzņēmējs akcentēja, ka Jaunais vilnis ir būtisks gan Jūrmalai, gan visai Latvijai, jo, piemēram, šīs nedēļas laikā Rīgas lidostā nosēdušās 300 privātās lidmašīnas, kas veidojot 15% no visām lidostā gada laikā apkalpotajām privātajām lidmašīnām. Arī Jūrmalas ielās vērojama aktīva tirdzniecība.

A. Šenkmans pateicās Latvijas prezidentam Andrim Bērziņam, kurš festivāla koncertus neapmeklēja, taču bija atsūtījis apsveikuma vēstuli, kas tika nolasīta pirmajā koncertā. Pēc uzņēmēja domām, tas ir apliecinājums tam, ka Jaunais vilnis Latvijā tiek novērtēts. Uzslavas izpelnījās arī Jūrmalas un Rīgas mēri, kuri snieguši atbalstu pasākumu sarīkošanā.

«Pieredze liecina, ka restorānu klientu skaits un apgrozījums uz konkursa norises laiku palielinās aptuveni divas reizes,» pirms konkursa sākuma biznesa portālu Nozare.lv informēja pieczvaigžņu viesnīcas Baltic Beach Hotel restorānu il Sole un Caviar Club vadītājs Aleksejs Karpovs.

Pašlaik, kad konkurss tikko noslēdzies, dati par klientu skaitu un apgrozījumu Jaunā viļņa laikā vēl nav apkopoti, taču sākotnējās aplēses liecina, ka restorānu prognozes ir bijušas pareizas – apgrozījums konkursa laikā varētu būt palielinājies divas reizes, savukārt klientu skaits varētu būt pat vairāk nekā divas reizes lielāks.

Nule kā aizvadītais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis, par spīti sabraukušajiem viesiem un arīdzan necerēti karstajam laikam, pagājis apbrīnojami mierīgi, Neatkarīgajai teic Jūrmalas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Jānis Siliņš. Vairāku dienu garumā ilgušais pasākums parasti ir izraisījis daudz dažādu nekārtību, un, iespējams, tieši tādēļ paši jūrmalnieki nav apmierināti. Taču šis gads pagājis patiešām mierīgi un klusi. «Laika apstākļi konkursam bija kā uz pasūtījuma, nu jau domājām, ka būs traki, bet nekā,» norāda J. Siliņš. Protams, pilnīgi bez darba Pašvaldības policijas darbinieki nav sēdējuši, tāpat no jūrmalniekiem saņemtas vairākas sūdzības par troksni, taču tas vairāk bijis saistībā ar kafejnīcu darbu, nevis ar konkursa norisi.

Aizvadītajā nedēļas nogalē vairāk satraukuma bijis par atpūtu uz un pie ūdeņiem. Arī Jūrmalā diemžēl viens gadījums ar traģiskām sekām – kāda kundze noslīka Lielupē. J. Siliņš zināja stāstīt, ka bojāgājusī sieviete dzīvojusi Dubultos un apkārtējie viņu pazinuši jau tādēļ vien, ka viņa aktīvi peldējusies ne tikai vasarā, bet arī aukstajos gadalaikos. Acīmredzot šoreiz bijušas problēmas ar veselību. «Šādā karstumā cilvēkiem pa dienu labāk vajadzētu uzturēties mājās, nevis karsēties saulē,» pauž J. Siliņš.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais