Facebook dibinātājs klusām apprecējies

© Scanpix

Dienu pēc tiešsaistes sociālo tīklu portāla Facebook akciju nodošanas publiskajā piedāvājumā uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs profilā apstiprinājis, ka ir apprecējies.

28 gadus vecais miljardieris ir apprecējies ar 27 gadus veco Priscillu Čanu, ar kuru draudzējas jau deviņus gadus, vēsta AP. Laulības notikušas M. Cukerberga mājā Palo Alto. Tajās piedalījās aptuveni simts viesu, no kuriem vairākums par pasākumu bija pārsteigti, jo domāja, ka ir aicināti uz svinībām, kas rīkotas par godu tam, ka P. Čana ir pabeigusi Kalifornijas universitātes Medicīnas skolu, stāstījis kāds pasākuma viesis, kam jaunais pāris atļāvis runāt ar presi. Kāzu rīkošana dienu pēc tam, kad Facebook akcijas nodotas publiskajā piedāvājumā, lai arī izskatās pēc mēģinājuma šiem pasākumiem piešķirt lielāku dramatismu, tomēr esot tikai sagadīšanās. Kāzas ir plānotas jau vairākus mēnešus, un pāris ir gaidījis, līdz P. Čana beigs studijas. Savukārt dienu, kad Facebook akcijas sāks brīvi tirgot Volstrītā, bijis krietni grūtāk paredzēt.

M. Cukerbergs ikdienā un arī visai nozīmīgos oficiālos pasākumos parasti redzams kapucjakā un sporta kurpēs, tomēr šoreiz viņš bija izvēlējies solīdāku apģērbu: tumši zilu uzvalku ar baltu kreklu, savukārt līgava bija tērpusies tradicionālā baltā kleitā ar plīvuru. Gredzens, ko M. Cukerbergs viņai pasniedza, izgatavots pēc viņa paša zīmētām skicēm un rotāts ar rubīnu.

Piektdien notikusī Facebook akciju nodošana publiskajā piedāvājumā ir viens no lielākajiem šāda veida pasākumiem Volstrītas vēsturē. Astoņu gadu laikā Facebook aktīvo lietotāju skaits ir sasniedzis 900 miljonus, savukārt, spriežot pēc akciju tirgošanas cenas, uzņēmuma vērtība ir 104 miljardi ASV dolāru. Neskatoties uz milzīgo summu, tā tomēr ir mazāka, nekā pirms publiskā piedāvājuma analītiķi bija lēsuši.

Arī tagad M. Cukerbergs ir lielākais Facebook akciju īpašnieks: viņam pieder 503,6 miljoni akciju, un viņš kontrolē 56 procentus akciju, kuru turētājiem ir balsstiesības.

Svarīgākais