Arī lielajā Eirovīzijā dzīvas uguns izmantošana nav atļauta

Starptautiskajā Eirovīzijas konkursā dzīvas uguns izmantošana priekšnesumos netiek atļauta, un par to tikusi brīdināta arī viena no Latvijas nacionālās atlases finālistēm Elizabete Zagorska, aģentūrai BNS sacīja Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs.

Publiskajā telpā līdz šim kā pārsteigums nācis ugunsdzēsēju atzinums, ka pirotehnika un dzīvās uguns izmantošana nacionālā fināla laikā, kas noritēs teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī sestdien, 18.februārī, drošības nolūkos netiks atļauta. Zagorskas priekšnesumā, ar kuru viņa tikusi līdz finālam, uz skatuves ir vairākas bungas, kuras apņem dzīva uguns.

Pēc Dinsberga norādītā, dziedātāja brīdināta jau decembra vidū, ka uzvaras gadījumā viņa Azerbaidžānā nevarētu izmantot priekšnesumā dzīvu uguni.

"Arī starptautiskajā Eirovīzijas konkursā dzīvas liesmas izmantošana ir kategoriski aizliegta, tas jau ir noteikts, un jebkurā gadījumā, ja Elizabetes numurs šeit, Latvijā, uzvarētu, tad tas nevarētu tikt izpildīts tieši šādā veidā," uzsvēra Dinsbergs.

Māksliniece brīdināta arī par problēmām ar numura izpildi Ventspilī, lai gan Dinsbergs piekrita pārmetumiem, ka no glābējiem atzinums par aizliegumu nācis pārāk vēlu, jo priekšnesumu apraksts iesniegts savlaicīgi.

Dinsbergs nepieļāva iespēju runāt par konkursa norises vietas maiņu, jo līgums ar Ventspils domi noslēgts uz vairākiem gadiem. Taču atsauci uz dzīvas uguns aizliegumu varētu turpmāk iekļaut konkursa nolikumā.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas nacionālās atlases fināls tradicionāli notiks Ventspils teātra namā "Jūras vārti" 18.februārī. Par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijā cīnīsies šādas dziesmas:

1. "My World" (Rūta Dūduma),

2. "I Want You Back" (Samanta Tīna & Dāvids Kalandija),

3. "Disco Superfly" ("PeR"),

4. "Stars Are My Family" ("Triānas parks"),

5. "Celebration" (Paula Dukure)

6. "We Can Change The World" (Andris Ābelīte),

7. "Beautiful Song" (Anmary),

8. "You Are a Star" (Elizabete Zagorska),

9. "Music Thief" ("Mad Show Boys"),

10. "She's a Queen" (Roberts Pētersons).

Starptautiskās Eirovīzijas fināls no 22. līdz 26.maijam risināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Latvija startēs pirmajā pusfinālā 22.maijā, taču, kurš kārtas numurs būs Latvijai, būs zināms tikai marta beigās.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais