Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Kino "Splendid Palace" būs apskatāmas 12 mākslinieku veidotas skulptūras no kūdras

Kinoteātra "Splendid Palace" telpās svētdien atklās mākslas projektu "12 sculptures from 12 artists for 12 months" ("12 skulptūras no 12 māksliniekiem 12 mēnešiem"), kura ietvaros kinoteātrī būs apskatāmas 12 mākslinieku veidotas skulptūras no kūdras, pavēstīja projekta pārstāvis Edgars Ameriks.

Projekts "12 sculptures from 12 artists for 12 months" veltīts netradicionālām mūsdienu mākslas izpausmes formām Latvijā. Tā centrā ir Latvijā visiem labi zināmais un plaši pieejamais materiāls – kūdra, no kuras tapuši 12 mākslinieku veidoti darbi.

Projekta atklāšanas pasākumā būs apskatāmas ne vien kūdras skulptūras, bet arī īsfilma, kuru veidojuši mākslinieki.

Izstādē ar saviem darbiem piedalīsies Līga Jukša, Māris Upzars, Elga Grīnvalde, Matiass Jansons, Dmitrijs Lavrentjevs, Mārtiņš Čivlis, Edgars Ameriks, Roberts Jansons, Jānis Jēkabsons, Rudīte Jēkabsone, Kristaps Strauts, Kalvis Zālītis, Natālija Demošova un Leonīds Medvedjevskis no Baltkrievijas, kā arī Verners Lazdāns un Natālija Bessonova.

Mākslas darbu tapšanā izmanotā kūdra tika iegūta Kaigu purvā, kurš atrodas Zemgalē, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā. Vēlāk kūdra tika sagatavota tā, lai būtu piemērota skulptūru veidošanai. Katrs no 12 māksliniekiem 12 stundu strādāja ar vienādu daudzumu kūdras. Vienādi bija arī materiāla apstrādes nosacījumi. Darbi tika veidoti pērn plenērā Bauskā.

Izstādi atklās svētdien "Splendid Palace" plkst.19, un tā būs apskatāma kino Zaļajā un Sarkanajā zālē no 12. līdz 24.februārim.