Latvijas studenti apvienojas vērienīgām ziemas sporta spēlēm

Latvijas lielākās augstskolas pirmo reizi apvienojas, lai jau sestdien rīkotu vērienīgas Ziemas sporta spēles. Studentu pašpārvalžu rīkotajā pasākumā piedalīsies ne tikai Latvijas studenti – viņu starpā būs gan studenti no Lietuvas un Igaunijas, gan arī 12.klašu skolēni.

Žagarkalna slēpošanas trasē 11. februārī jaunieši viens otru centīsies pārspēt visdažādākajās disciplīnās un sporta veidos. Viņi mērosies spēkos gan ekstrēmajos sporta veidos, gan arī pavisam neparastās disciplīnās: slaloms snowbordā un slēpošanā, nobraucienos ar paštaisītiem braucamrīkiem un individuālajās disciplīnās. Sevišķi lielu šovu varot gaidīt no paštaisīto braucamrīku sacensībām, jo tajās studenti varēs izcelties ar atraktivitāti un izdomu, bet braucamo drošība gan būs atstāta uz ideju autoru pleciem, tā Neatkarīgajai norāda RTU Studentu parlamenta Sporta nodaļas vadītājs Jānis Kārklītis.

Ziemas sporta spēles nav domātas vien rūdītiem profesionāļiem un daudzkārtēju medaļu ieguvējiem - ikviens aktīvists ir aicināts patīkami pavadīt dienu Žagarkalnā.

Arī tie, kurus nesaista pārgalvīgi braucieni no kalna, varēs izbaudīt ziemas priekus, spēlējot futbolu sniegā, jūtot līdzi sacensību dalībniekiem, veidojot sniega skulptūras, pikojoties, sildoties teltīs, kā arī baudot uzkodas un atmosfēru, par kuru pasākumā rūpēsies dīdžeji.

Kaut arī pasākums notiek tikai pirmo reizi, izrādās, līdzīgas sporta spēles notiek jau piecus gadus, tiesa, tikai RTU studentu starpā. Ņemot vērā pozitīvo tehniskās augstskolas jauniešu pēdējo gadu pieredzi, tieši viņi arī ir šo vērienīgo ziemas sporta spēļu iniciatori, norāda Jānis Kārklītis.

Tās rīko Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Biznesa augstskola Turība, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija un Latvijas Universitāte.

Arī cenas pasākumam ir draudzīgas: inventāra, pacēlāja un autobusa (Rīga – Žagarkalnas - Rīga) izmantošana maksā 10 Ls; inventāra un pacēlāja izmantošana - 6 Ls, taču, piesakoties uz pacēlāju un autobusu, būs jāmaksā 7 Ls. Jāatgādina, ka biļetes vēl aizvien var iegādāties studentu pašpārvaldēs.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais