Eirovīzijas atlases finālā kā viesis piedalīsies Marija Naumova

Marija Naumova © F64

Eirovīzijas Latvijas nacionālās atlases finālā, kas notiks 18.februārī, kā viesis piedalīsies arī dziedātāja Marija Naumova, kas tieši pirms desmit gadiem plūca uzvaras laurus starptautiskajā Eirovīzijā, otrdien pavēstīja producents Aigars Dinsbergs.

"Šis ir zīmīgs gads, jo pirms desmit gadiem Eirovīzijā uzvarēja Marija Naumova. Cerēsim, ka tas būs zināms pagrieziena punkts Latvijas startam Eirovīzijā," sacīja Dinsbergs.

Tomēr Naumova neizpildīs dziesmu "I wanna" un neatkārtos šovu ar sarkano kleitu kā pirms desmit gadiem. Skatītājus gaidot pirmatskaņojums no viņas albuma franču valodā.

Latvijas Televīzijas mērķis ir beidzot izkļūt no starptautiskā konkursa pusfināla, kas Latvijai nav izdevies jau daudzus gadus. Taču jautājums par to, kas notiks, ja Latvijai tas neizdosies, un vai tad nebūtu jāizdara kādi secinājumi, piemēram, par vērtēšanas sistēmu, televīzijas pārstāvjus otrdien preses konferencē saērcināja. LTV ģenerāldirektors Edgars Kots aicināja nebūt tik nosodošiem. Nacionālās atlases fināla dalībnieki pēc Kota atbildes applaudēja.

Šogad pirmo reizi izveidota Mākslinieciskā padome, kas deva ieteikumus mūziķiem, un atsevišķi priekšnesumi finālā būs būtiski mainījušies. Tajā darbojās arī režisore un producente Dace Pūce, kura atzina, ka bija mūziķi, kas ņēma vērā ieteikumus, bet citi tos ignorēja, un tie arī neesot tikuši līdz finālam.

"Būtu priecīgāka, ja jūs vairāk dziedātu latviski. Tāda sajūta, ka drīz mums būs trešā valsts valoda," pajokoja Pūce.

Otrdien tika noskaidrots, kādā secībā nacionālās atlases finālā dalībnieki uzstāsies:

1. "My World" (Rūta Dūduma),

2. "I Want You Back" (Samanta Tīna & Dāvids Kalandija),

3. "Disco Superfly" ("PeR"),

4. "Stars Are My Family" ("Triānas parks"),

5. "Celebration" (Paula Dukure)

6. "We Can Change The World" (Andris Ābelīte),

7. "Beautiful Song" (Anmary),

8. "You Are a Star" (Elizabete Zagorska),

9. "Music Thief" ("Mad Show Boys"),

10. "She's a Queen" (Roberts Pētersons).

Latvijas pārstāvi starptautiskajā Eirovīzijā noskaidros žūrijas un skatītāju kopvērtējumā. Trīs no desmit dziesmām sacentīsies superfinālā, kas gaidāms tajā pašā 18.februāra vakarā.

Žūrija desmit cilvēku sastāvā vēl netiek atklāta, lai žūrijas locekļu netiktu ietekmēti, taču to veidos pieci vīrieši un piecas sievietes no dažādām nozarēm, sacīja Dinsbergs.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais