Eirovīzijas nacionālās atlases dalībnieki izlozēs uzstāšanās secību

Nākamajā nedēļā, 7.februārī, Eirovīzijas nacionālās atlases dalībnieki izlozēs uzstāšanās secību, aģentūru BNS informēja Eirovīzijas projekta mediju koordinatore Maija Tālberga.

Noslēdzoties abiem atlases pusfināliem, Mākslinieciskā padome dažiem numuriem pilnībā mainījusi koncepciju, tērpus un horeogrāfiju, savukārt pārējie numuri pieslīpēti.

Tieši pirms desmit gadiem Latvija plūca laurus starptautiskajā Eirovīzijā un Marija Naumova mājās atgriezās kā uzvarētāja, kas 2003.gadā konkursu ļāva sarīkot Rīgā, norādīja rīkotāji.

Latvijas Televīzijas mērķis ir šogad izkļūt no pusfināla, kas nav izdevies jau vairākus gadus.

Lai iepazīstinātu ar Eirovīzijas nacionālās atlases norisi un starptautiskajiem jaunumiem, kā arī izlozētu uzstāšanās secību, Latvijas Televīzijā otrdien, 7.februārī, notiks preses konference.

Tajā piedalīsies Latvijas Televīzijas valdes loceklis Edgars Kots, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs, Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska, Eirovīzijas nacionālās atlases režisors Arvīds Babris un Mākslinieciskās padomes pārstāve Dace Pūce.

Pasākums plānots plkst.16.

Par ceļazīmi uz Baku 18.februārī nacionālās atlases finālā sacentīsies dziesmas:

"I Want You Back" (Samanta Tīna&Dāvids Kalandija),

"Disco Superfly" (PeR),

"We Can Change The World" (Andris Ābelīte),

"My World" (Rūta Dūduma),

"Celebration" (Paula Dukure),

"You Are a Star" (Elizabete Zagorska),

"Music Thief" (Mad Show Boys),

"Beautiful Song" (Anmary),

"She’s a Queen" (Roberts Pētersons),

"Stars Are My Family" (Triānas Parks).

Fināls notiks Ventspilī 18.februārī, televīzijas tiešraide sāksies plkst.19, savukārt pēc "Panorāmas" plkst.21 būs superfināls, kurā noskaidrosies dziesma uzvarētāja, kas maijā skanēs uz Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa skatuves Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais