Aukstā laika dēļ Latvijas kalnu trasēs būtiski samazinājies apmeklētāju skaits

Iestājoties stiprajam salam, kas šonedēļ vietām Latvijā sasniedzis pat -30 grādu atzīmi, kalnu trases izjūt būtisku apmeklētāju skaita sarukumu, aģentūra BNS noskaidroja, aptaujājot kalnu trašu pārstāvjus.

Atpūtas kompleksa "Milzkalns" direktors Viesturs Ošnieks aģentūrai BNS pastāstīja, ka cilvēku apmeklējums aukstā laika periodā samazinājies par 50‒60%. "Cilvēku ir krietni mazāk, tomēr domāju, ka brīvdienās sarosīsies, jo iedzīvotājiem gribas atpūsties," viņš prognozēja.

Pēc Ošnieka teiktā, apmeklētāju skaits varētu vairāk pieaugt nākamnedēļ. "Sola, ka gaisa temperatūra sasils līdz -10 grādiem. Šādā temperatūrā sniegs ir visideālākajā stāvoklī slēpošanai," viņš norādīja.

Arī kalnu trases "Reiņa trase" valdes priekšsēdētājs Austris Brutāns aģentūrai BNS sacīja, ka apmeklētāju skaits aukstajā laikā krietni samazinājies. Viņš prognozēja, ka "Reiņa trasē" klientu skaits varētu palielināties svētdien.

Savukārt slēpošanas centra "Baiļi" īpašnieks Valts Vanags aģentūrai BNS pastāstīja, ka slēpošanas centrs pirmās divas februāra dienas bijis slēgts. No piektdienas slēpošanas centrs ir atvērts katru dienu, tomēr uz cilvēku pieplūdumu brīvdienās Vanags necer.

Arī kalnu trases "Žagarkalns" reklāmas nodaļas pārstāve Zane Lūkina aģentūrai BNS atzina, ka aukstajās ziemas dienās samazinājies kalna apmeklētāju skaits, turklāt šonedēļ nav bijuši skolēnu grupu apmeklējumi. "Žagarkalna" pārstāve pauda cerību, ka brīvdienās nebūs tik liels aukstums.

Viņa prognozēja, ka "Žagarkalna" apmeklētāju skaits varētu pieaugt tikai nākamnedēļ.

Jau vēstīts, ka pēdējās dienās Latvijā ir iestājies aukstums, kas vietām sasniedzis pat -30 grādu atzīmi. Sinoptiķi prognozē, ka nedēļas nogalē gaidāms saulains laiks un aukstums dienas laikā nepārsniegs -20 grādu atzīmi, bet naktīs sals varētu sasniegt pat -33 grādu salu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais