Tallinā vēlreiz uzstādīs jau divreiz nogāzušos galveno Ziemassvētku egli

© Delfi.ee

Tallinas galveno Ziemassvētku egli vecpilsētas Rātslaukumā, kas pēdējo dienu laikā nogāzusies jau divas reizes, otrdien mēģinās uzstādīt un nostiprināt jau trešo reizi.

"Nolemts egli uzstādīt trešo reizi, tiesa, tagad tā būs nozāģēta vēl par četriem metriem īsāka," pirmdien aģentūrai BNS pastāstīja pilsētas pašvaldības pārstāvis Ivo Parbuss, skaidrojot, ka egle nozāģēta tik īsa, lai tās stumbrs pamatnē, kas izmantota jau vairākus gadus, ietilptu bez apskaldīšanas. Turklāt egle papildu drošībai tiks piestiprināta ar milzu naglām.

Speciālisti uzskata, ka egles nozāģēšana palīdzēs samazināt tās vainaga vēja pretestību un tai vairs nekaitēs spēcīgais vējš, kas plosās arī Igaunijā.

Neskatoties uz to, ka egle jau divreiz ir nogāzusies, dendrologu novērtējumā secināts, ka tā izturēs arī trešo uzstādīšanu un nav nepieciešamības meklēt jaunu Tallinas galveno Ziemassvētku egli.

Trešais mēģinājums uzstādīt un nostiprināt egli bija plānots pirmdien, bet stiprā vēja dēļ darbi pārcelti uz otrdienu. Plānots, ka egle Tallinas vecpilsētas Rātslaukumā tiks uzstādīta otrdienas rītā, un kopumā egle, kas sākotnēji bija 24 metrus gara, būs saīsināta līdz 16 metriem.

Jau vēstīts, ka Tallinas galvenā Ziemassvētku egle pirmo reizi nogāzās piektdien, kad pārlūza stiprinājuma vietā. Piektdienas vakarā tā tika uzstādīta otrreiz, bet svētdien vakarā pēc svinīgās Pirmās Adventes svecītes aizdegšanas tajā, ko veica Tallinas mērs Edgars Savisārs, tā atkal nogāzās. Abos negadījumos neviens nav cietis.

Vēja brāzmas nedēļas nogalē svētku egles nogāzušas arī Tallinas pievārtē esošajā Keilas pilsētā un Igaunijas ziemeļaustrumu pilsētā Kivieli.

Arī Igaunijas kaimiņvalsts Somijas mediji vēsta, ka piektdien vējš nogāzis arī 30 metrus augsto svētku egli, kas bija uzstādīta Helsinku Senāta laukumā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais