Zagļi Lielbritānijā savus upurus meklē "Twitter" un "Facebook"

Lielākā daļa zagļu Lielbritānijā izmanto sociālos tīklus internetā, piemēram, "Twitter" un "Facebook", lai atrastu potenciālos upurus, vēsta britu laikraksts "Daily Telegraph".

Tika aptaujāti par zādzībām notiesātie, un noskaidrojās, ka četri no pieciem šādiem noziegumiem Lielbritānijas teritorijā notiek ar "Twitter" un "Facebook" palīdzību.

"Mēs dzīvojam kibernoziegumu laikmetā, un daudzi izmanto sociālos tīklus, lai iegūtu informāciju par potenciālajiem upuriem," atklāja viens no aptaujas dalībniekiem Ričards Teilors.

"Mēs taču paši internetā izklāstām, kad aizbraucam atvaļinājumā un cik ilgi neviena nebūs mājās. Mēs burtiski uzaicinām zagļus ciemos," viņš klāstīja.

"Daily Telegraph" uzsver, ka "Twitter" un "Facebook" lietotāji bieži vien publisko izsmeļošu informāciju par sevi un vēsta par dažādiem notikumiem, tostarp dārgākiem pirkumiem. Turklāt ļaundariem ir iespēja izmantot "Google Street View" pakalpojumus, lai iegūtu informāciju par sevi interesējošajām privātmājām, norāda britu izdevums.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.