Lady Gaga esot Elisa Kūpera sievišķā versija

© Scanpix

Daudzi mākslinieki reiz ir salīdzināti ar šokrokeri Elisu Kūperu, bet viņam pašam ir sava versija par to, kurš mūziķis vislabāk atbilst viņa veidotajam skatuves tēlam. «Lady Gaga ir Elisa Kūpera sievišķā versija,» paziņojis 63 gadus vecais dziedātājs.

Lai gan viņu abu pārstāvētie mūzikas stili atšķiras, tomēr viņiem ir arī daudz kā kopīga –piemēram, daudz teatralitātes, uz skatuves izdzīvojot savus murgus un fantāzijas. E. Kūpers savos koncertos izmanto īstu giljotīnu, kuras asmens nokrīt tikai dažus centimetrus no viņa galvas; viņš sevi ir pakāris, izmantojot īstu virvi; viņa skatuves atribūts ir arī žņaudzējčūska un mākslīgās asinis.

Lady Gaga uzvedumi nav tik bīstami, tomēr viņas izgājieni ir līdzīgi šokējoši. Piemēram, pērn MTV mūzikas balvas pasniegšanas pasākumā viņa ieradās no īstas gaļas darinātā kleitā. Šogad viņa uzstājās kā savs vīriešu kārtas alter ego Jo Kalderone. Savukārt šāgada Grammy balvas pasniegšanas pasākumā viņa ieradās milzīgā olā, ko nesa četri vīrieši.

E. Kūpers uzsver, ka, neraugoties uz viņa un Lady Gaga savdabīgajiem skatuves tēliem, reālajā dzīvē Vinsents Furnjē un Stefānija Germanota pavisam neesot tādi. «Viņa izveidoja tēlu Lady Gaga un rakstīja dziesmas viņai gluži tāpat, kā es rakstu dziesmas Elisam,» stāsta E. Kūpers. «Bet, kad viņu satiek aiz skatuves, viņa nemaz nelīdzinās šim skatuves tēlam, un arī es nelīdzinos.» Laikā, kad E. Kūpers neuzstājas, viņu bieži vien var sastapt golfa laukumā. Tad viņam uz sejas nekādas kosmētikas nav, un viņš izskatoties pēc gluži parasta cilvēka.

Nākamnedēļ tiks izdots E. Kūpera jaunākais albums Welcome 2 My Nightmare, kas ir turpinājums 1975. gadā izdotajam viņa pirmajam solo albumam Welcome to My Nightmare. Pirmais albums bija par ceļojumu cauri murgiem, ko piedzīvo zēns Stīvens, bet turpinājums, pēc E. Kūpera solītā, būšot tādā pašā garā, tikai vēl trakāks. Albuma ieskaņošanā piedalījušies tie paši mūziķi, kas spēlēja arī pirmajā murgu albumā, taču būs arī vairāki viesmākslinieki, tajā skaitā popdziedātāja Ke$ha.

Svarīgākais