Bijušais Rīgas zooloģiskā dārza zilonis Radža kļuvis par tēvu divpadsmitajam mazulim

Bijušais Rīgas zooloģiskā dārza zilonis Radža, kurš jau vairākus gadus dzīvo Emmenes zoodārzā Holandē, kļuvis par tēvu nu jau divpadsmitajam mazulim, pavēstīja Rīgas zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns.

Viņš informēja ka Radžas pēcnācējs Emmenes zoodārzā pasaulē nācis 8.augustā un svēra aptuveni 100 kilogramu. Zilonēna māte ir Emmenes zoodārzā mītošā 1992.gadā dzimusī ziloņu mātīte Mingalara U.

Lielkalns norādīja, ka Emmenes zoodārza jaunākais zilonēns pasaulē nācis savas pusmāsas Šve Zinas, kuras tēvs arī ir Radža, dzimšanas dienā. Šve Zina dzimusi 2007.gada 8.augustā.

Rīgas zooloģiskajā dārzā Radža kļuva par tēvu tikai vienam zilonim – 1990.gadā dzimušajai Zuzannai, kura kopš 1996.gada mīt Kobes zoodārzā Japānā. No 12 Radžas pēcnācējiem tikai viens ir piedzimis nedzīvs, un tas ir samērā labs rādītājs.

Bijušais Rīgas zooloģiskā dārza zilonis Ražda dzimis 1968.gadā un līdz 2003.gada dzīvojis Rīgas zooloģiskajā dārzā, pēc tam viņš tika pārvests uz Emmenes zoodārzu Holandē. Šīs ziloņu sugas vidējais mūža ilgums ir aptuveni 70 gadu.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais