Forums "Baltā nakts" šogad piedāvās 65 dažādus mākslas un kultūras projektus

Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts 2011" šogad notiks naktī no 10. uz 11.septembri, programmā piedāvājot 65 gan saturiski, gan ģeogrāfiski dažādus mākslas un kultūras projektus, aģentūru BNS informēja pasākuma komunikāciju vadītāja Linda Vītola-Barānova.

Kultūras foruma šā gada moto ir "Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns!".

Programma šogad koncentrēsies Rīgas centrā, Vecrīgā, VEF korpusos, kā arī Spīķeros, Andrejostā, Kalnciema ielā un Vidzemes tirgū. Tālākie punkti, kuros notiks nozīmīgi projekti, ir Purvciems pie Mēbeļu nama, Bolderāja, AB dambis, Mūkusalas iela un Miera iela.

Šogad dalībai "Baltajā naktī" organizatori saņēmuši daudz pārdomātu un kvalitatīvu mākslas un kultūras projektu pieteikumu, atzina Vītola-Barānova. Līdzās tradicionālām kultūras un mākslas norišu vietām – galerijām, grāmatnīcām, kafejnīcām – šogad "Baltās nakts" organizēšanā iesaistījušās arī organizācijas, kas nav aktīvi iesaistītas mākslas dzīvē – tirdzniecības centrs, māju apsaimniekotāju kopiena, zīmolu veidotāji, literāti, jogas studija, vides apsaimniekotāji, plašsaziņas līdzekļi, izglītības iestādes, reliģiskas organizācijas un citas.

Foruma laikā darbosies arī divi informatīvie punkti – "Ienāc BaloNĒriJĀ", kuros būs iespēja uzzināt visu par projektu norisi, vietām, kā arī saņemt "Baltās nakts" bukletus un piedalīties "Baltās nakts" spēlē.

Sīkāk ar foruma programmu var iepazīties tīmeklī – www.baltanakts.lv, programma līdz pat 10.septembrim vēl tiks precizēta un papildināta.

Forumu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar aktīvākajām organizācijām Rīgā, iesaistot Latvijas un starptautiskos māksliniekus.

"Baltā nakts" ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta "Eiropas Baltās naktis" sastāvdaļa. "Balto nakšu" stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas.

Rīgā šo tradīciju turpina jau sesto gadu. Pērn mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts 2010" pulcēja aptuveni 40 tūkstošus Rīgas iedzīvotāju un viesu.

Svarīgākais