Iedzīvotājiem liela interese par Līgatnes lāceni Madi, informācijas centrā izpērk rotaļu lāčus

© Velga Vītola

Iedzīvotāji izrāda lielu interesi par Līgatnes dabas takās dzīvojošo lāceni Madi, kura pagājušajā nedēļā guva ievērību, izlavoties no iežogojuma un dodoties brīvsolī pa tuvējo apkārtni.

Līgatnes dabas taku informācijas centra darbiniece Vera Greble aģentūrai BNS pastāstīja, ka iedzīvotāji īpaši interesējas, kura no aplokā dzīvojošajiem lāčiem ir slavenā Made un pat ierosinot viņai piesiet sarkanu lentīti, lai var labāk ieraudzīt.

"Bet Madi tāpat var labi atpazīt pēc [zvērkopes] Velgas Vītolas uzņemtajām fotogrāfijām," sacīja Greble.

Informācijas centrā tirgo rotaļu mantas ar dzīvniekiem, kas sastopami Līgatnes dabas takās – vilkiem, vāverēm, lāčiem un citiem. Pašlaik vislielākā interese, protams, ir par lāčiem. "Mums viņi visi ir Mades," teica informācijas centra darbiniece.

Slikto laikapstākļu un arī Rīgas svētku dēļ gan pagājušajā nedēļas nogalē liels apmeklētāju pieplūdums nav bijis, bet parka darbinieki pieļauj, ka vairāk interesentu būs nākamajās brīvdienās, kas ir arī pēdējā nedēļas nogale pirms jaunā mācību gada sākuma.

Zvērkope Vītola aģentūrai BNS atzina, ka lācene Made jūtas labi un vairs nav mēģinājusi izlauzties brīvībā, nav arī manīta staigājam gar žogu.

"Dzīvniekam, kas visu mūžu dzīvojis nebrīvē, tās tomēr ir mājas, un brīvībā tas apjūk. Made kopš atgriešanās voljerā dzīvojas kopā ar abiem lāču puikām un izskatās, ka jūtas labi," klāstīja Vītola.

Jau vēstīts, ka 17.augusta vakarā no Līgatnes dabas taku voljera izmuka lācis. Izbēgušā dzīvnieka meklējumos tika iesaistīti Līgatnes dabas taku darbinieki, kā arī četri īpaši apmācīti suņi.

Nākamās dienas vakarā lācene tika pamanīta pie kādas privātmājas, kur tā mielojusies ar āboliem. Nedaudz vēlāk lācim tika iešauta miegazāļu deva, bet tas nelīdzēja un lācis neaizmiga. 19.augusta pēcpusdienā parka darbinieki ar kārumiem aizvilināja Madi līdz lāču iežogojumam, un iemidzinošās zāles nebija vairs jāizmanto.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais