Ukrainā glābs lāčus, kuriem restorānos liek dzert degvīnu

Ukrainas ekoloģijas un dabas resursu ministrs Nikolajs Zločevskis trešdien solīja izveidot vietu, kur nogādāt visus lāčus, kas pašlaik tiek izmantoti izklaidēm restorānos, kur bieži vien dzīvniekus piespiež dzert degvīnu.

Pieradināti lāči par izklaides objektu tika izmantoti jau Krievijas impērijas laikā, kuras sastāvā tolaik ietilpa arī Ukraina, un lācis kļuva par tās simbolu.

Šādas tradīcijas ir saglabājušās līdz mūsdienām, bet vides ministrs norāda uz šādu izklaižu necilvēcību un nepieņemamību.

"Televīzijā visu laiku rāda lāčus, kas mokās restorānos un kaut kādās lielceļu viesnīciņās," trešdien preses brīfingā teica ministrs, retoriski jautājot, "cik ilgi mēs varam pieciest, ka restorānos dzīvniekus pazemo piedzērušies apmeklētāji, kas liek tiem dzert degvīnu, lai par viņiem pasmietos"?

Ministrs atklāja, ka savvaļas dabas parkā "Siņevir" Aizkarpatu apgabalā valsts rietumos tiks izveidota plaša teritorija, kurā izmitināt no šādiem restorāniem atbrīvotos dzīvniekus. Gaidāms, ka teritorija tiks sagatavota līdz decembrim un tur varētu izvietot apmēram 80 lāčus.

Izklaide

Dziedātāja Olga Rajecka, mūzikas autors Tomass Kleins un teksta autors Guntars Račs radījuši jaunu dziesmu “Saulīte”. Tā mazliet atsauc atmiņā pirms desmit gadiem par leģendāru jau kļuvušo, ārkārtīgi lipīgo hitu “Saule riet”, kas nepārsteidz – autoru kolektīvs tas pats.

Svarīgākais