Mainīta kārtība dokumentu iesniegšanai vasaras kafejnīcu vizuālā risinājuma saskaņošanai

No šodienas dokumenti vasaras ielu kafejnīcu vizuālo risinājumu saskaņošanai būs jāiesniedz un jāsaņem Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā, norāda būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kristīne Pētersone.

Viņa teica, ka saskaņošanai būvvaldē jāiesniedz aizpildīts pieteikums sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas sabiedriskā vietā vizuālā risinājuma saskaņošanai, objekta paredzamās vietas krāsaina foto fiksācija un objekta novietne situācijas plānā vai zemes robežu plānā divos eksemplāros, kā arī divos eksemplāros jāizstrādā vizualizācija vides kontekstā un jāveic citi pasākumi.

Pētersone norādīja, ka vasaras kafejnīcas vizuālo risinājumu saskaņo būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes speciālisti saziņā ar Rīgas pilsētas Kultūras pieminekļu aizsardzības nodaļu un nepieciešamības gadījumā ar Inženieru nodaļu vai Apstādījumu inspekciju. Ja izstrādātais risinājums nav saskaņojams, divu nedēļu laikā tiek sagatavots noraidījums – negatīvs administratīvais akts.

Vasaras kafejnīcu vizuālā risinājuma saskaņošanas kārtība būvvaldē mainīta, ņemot vērā Rīgas domes Revīzijas komisijas un Birokrātijas apkarošanas centra ieteikumus, informēja būvvaldes pārstāve.

Rīgas pilsētas būvvalde ir Rīgas domes priekšsēdētāja pakļautībā esoša pašvaldības iestāde, kas koordinē un veic būvniecības procesa pārraudzību un kontroli Rīgas administratīvajā teritorijā.

Svarīgākais