Jau nākamgad “Positivus” festivāls varētu ilgt trīs dienu garumā

© f64

Jau nākamajā gadā "Positivus" festivāls varētu ilgt trīs dienas, to atkārtoti žurnālistiem uzsvēris festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Aizvadītajā naktī notikušajā preses konferencē, kas tika sarīkota pēc pēdējā koncerta izskanēšanas, Majors informēja, ka festivālu otrajā dienā apmeklēja mazliet mazāk par 20 tūkstošiem cilvēku. Arī dienu iepriekš festivāla teritorijā bija ap 20 tūkstošiem mūzikas fanu. Apmeklētāju skaits esot pārsniedzis plānoto, telšu pilsētiņa un autostāvvietas bijušas pilnībā aizpildītas.

"Šis gads atkal ir bijis labākais," novērtēja Majors.

Precīza informācija par kopējo apmeklētāju skaitu tiks apkopota nedēļas laikā. Viņš izteicās, ka kopumā festivāls aizritējis mierīgi bez starpgadījumiem.

Majors atkārtoti pauda cerību, ka jau nākamajā gadā festivāls varētu ilgt trīs dienas.

Iepriekš viņš norādīja, ka festivāla organizatori šogad plāno strādāt ar peļņu, taču konkrēts tās apmērs vēl nav zināms. Kopējais festivāla budžets ir viens miljons eiro (702,8 tūkstoši latu) un divas trešdaļas no tā izlieto mūziķu honorāriem, bet atlikusī daļa tiek novirzīta citiem tēriņiem.

Jau ziņots, ka Salacgrīvā piektdien un sestdien notika Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus", kas šogad atzīmēja piecu gadu pastāvēšanu.