Sestdien Cēsīs sāksies vērienīgs mākslas festivāls

No 23. jūlija līdz 6. augustam Cēsīs notiks vērienīgs mākslas festivāls „Cēsis 2011”. Tas notiks piekto reizi un apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt dažādus laikmetīgās un akadēmiskās mākslas notikumus. Festivāla programmā iekļautas vairākas izstādes un koncerti, teātra izrādes un plaša filmu programma, kā arī starptautiska konference „Eksperiments un izcilība”.

Trīs nedēļu garumā savus radošos darbus izrādīs gleznotāji, tēlnieki un fotogrāfi, kuru vidū ir gan Latvijā zināmi vārdi, gan jaunie autori. Īpašu uzmanību organizatori veltīs muzikālajai daļai, kurā koncertu sniegs kamerorķestris Sinfonietta Riga, viesmākslinieku simfoniskais orķestris no Lielbritānijas un daudzi citi. Festivāla noslēguma koncerts būs veltīts komponista Imanta Kalniņa 70. jubilejai.

Ar teātra viesizrādēm apmeklētājus priecēs Dailes teātra izrāde „Aija pēc Jaunsudrabiņa” un Jaunā Rīgas teātra „Melnais piens”.

Kino programmas pirmā daļa būs atvēlēta franču kino klasikas izlasei, kuru veidojusi Valentīna Freimane, bet otrā daļā būs skatāmi šī gada spilgtākie latviešu veikumi - spēlfilmas „Seržanta Lapiņa atgriešanās” (rež. Gatis Šmits) un „Dancis pa trim” (rež. Arvīds Krievs), kā arī dokumentālās filmas „Homo@lv” (rež. Kaspars Goba) un „Kā tev klājas, Rūdolf Ming?” (rež. Roberts Rubīns).

Izklaide

17. un 18.septembrī "Kultūrtelpā Auss" norisinājās "Izdevniecības MicRec" organizētā pirmā "Maestro Songwriting Camp" dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Maestro Raimonds Pauls.

Svarīgākais