Monako sagaidīta jaunā princese

© Scanpix

Pēc piektdienas klusās civilo laulību ceremonijas Monako princis Albērs II ar kādreizējo olimpisko peldētāju Šarlēni Vitstoku salaulājies arī krāšņā reliģiskā ceremonijā. Monako princis, kurš šķita ļoti vairāmies no laulībām, nu ir noslēdzis savu vecpuiša dzīvi.

Kāzu ceremonijā piedalījās daudz slavenību – bijušais Džeimsa Bonda lomas tēlotājs Rodžers Mūrs, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, Channel dizainers Karls Lagerfelds, modeles Naomi Kempbela un Karolīna Kurņikova un daudzi citi. Kopumā uz kāzām bija aicināti aptuveni 450 viesu.

Līgava bija tērpusies Džordžio Armani darinātā pelēkbaltā zīda kleitā ar piecus metrus garu asti. Šīs kleitas pašūšanai bija vajadzīgas 2500 stundas darba, un tās veidošanā izmantoti 130 metri dažādu zīda audumu, 40 000 kristālu, 20 000 pērleņu. Princis Albērs II savukārt bija tērpies militārā parādes tērpā. Sakot jāvārdu, pāris apmainījās ar 18 karātu baltā zelta un platīna gredzeniem. Šajā brīdī jaunā Monako princese plati smaidīja, un tas bija kontrasts ar nopietno sejas izteiksmi, kas viņai bija lielāko daļu pusotru stundu ilgās ceremonijas laikā.

Iepriekšējo reizi karaliskās laulības Monako notika 1956. gadā, kad Albēra tēvs princis Renjē III apprecēja Holivudas zvaigzni Greisu Kelliju. Ārzemju prese norāda, ka Š. Vitstoka it visā tiks salīdzināta ar viņu. Lai arī Šarlīna skaistumā varētu pretendēt līdzināties savai priekštecei, tomēr viņai pašai šādi salīdzinājumi saprotamu iemeslu dēļ nav patīkami. Kādā intervijā, vaicāta par šo jautājumu, viņa atcirta: «Nav iespējams salīdzināt divus indivīdus, jo katrs no tiem ir unikāls.»

53 gadus vecais Albērs II ir uzturējis sakarus ar daudzām sievietēm, taču līdz šim bija vairījies no precībām. Princis ir atzinis, ka viņam ir divi ārlaulības bērni, tomēr Monako likumdošana par karaliskajiem mantiniekiem atzīt atļauj tikai likumīgā laulībā dzimušos. Dažas dienas pirms kāzām kāda no Albēra II bijušajām draudzenēm paziņoja, ka princim ir vēl trešais ārlaulības bērns, un prinča 33 gadus vecā līgava, par to uzzinot, esot gribējusi atsaukt kāzu ceremoniju un atgriezties Dienvidāfrikā. Tomēr apstiprinājuma baumām par vēl vienu prinča atvasi nav, un arī Monako karaļnams to patiesumu ir noliedzis.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais