Rīgas zooloģiskajam dārzam veltīs sudraba jubilejas monētu

Latvijas Banka izsludinājusi konkursu naudas kaltuvēm par Rīgas zooloģiskajam dārzam veltītas sudraba jubilejas monētas izgatavošanu, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Rīgas zooloģiskajam dārzam veltītās sudraba jubilejas monētas taps tirāžā līdz 5000 eksemplāru. Tostarp tirāžas pirmajā daļā plānots izgatavot 3000 eksemplāru, bet katrs nākamais pasūtījums būs ne mazāks kā 500 eksemplāru.

Paredzamā līgumcena bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ir 75 tūkstoši latu.

Naudas kaltuves pieteikties Latvijas Bankas izsludinātajā konkursā par monētas izgatavošanu varēs līdz 2011.gada 2.augustam.

Jubilejas un piemiņas monētas pēc formas ir nauda, bet pēc būtības – mākslas darbs. Tās izgatavo no zelta, sudraba vai citiem dārgmetāliem īpaši augstā kaluma kvalitātē. Atšķirībā no apgrozības naudas jubilejas monētas parasti nav domātas lietošanai maksājumos, bet dāvināšanai, piemiņai un kolekcijām. Šo iemeslu dēļ monētu cena arī būtiski pārsniedz nominālvērtību.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais