Keita Midltone ir attālos rados ar rakstnieci Džeinu Ostinu

© Scanpix

Lielbritānijas prinča Viljama sieva Ketrīna, kas pirms kāzām bija pazīstama kā Keita Midltone, ir angļu rakstnieces Džeinas Ostinas attāla radiniece, otrdien pavēstīja interneta ģenealoģijas vietne Ancestry.com.

Jaunajai Kembridžas hercogienei Ketrīnai un rakstniecei Ostinai ir kopīgs sencis - 2. Nortamberlendas grāfs Henrijs Persijs, kurš dzīvoja no 1393. līdz 1455.gadam un krita pirmajā kaujā starp Lankasteras un Jorkas hercogu namiem.

Ancestry.com raksturoja šo radniecību kā atbilstošu, ņemot vērā daudzās Ostinas romānos aprakstītās sievietes, kas iemīlas vai cer apprecēties ar vīrieti no augstākas sociālās kārtas.

29 gadus vecā Midltone, kas ir no nedižciltīgas ģimenes, aprīlī apprecējās ar 28 gadus veco princi Viljamu pēc deviņu gadu ilgas draudzības. Apprecoties viņa kļuva par Kembridžas hercogieni Ketrīnu, jo Viljamam neilgi pirms kāzām tika piešķirts Kembridžas hercoga tituls. Viljams ir otrais Lielbritānijas troņa pretendentu rindā.

"Šīs saistības atrašana starp Kembridžas hercogieni un Džeinu Ostinu ir ļoti aizraujoša, jo Ketrīna daudzējādā ziņā ir Džeinas Ostinas mūsdienu varone: vidusšķiras meitene, kas apprecējusies ar nākamo Anglijas karali," sacīja Ancestry.com ģimeņu vēstures pētniece Anastasija Harmena.

Džeina Ostina piedzima 1775.gadā un nomira 1817.gadā 41 gada vecumā. Viņa ir kļuvusi pazīstama kā romāniste un sociāla satīriķe ar tādiem darbiem kā "Sense and Sensibility" ("Prāts un jūtas"), "Emma" un "Pride and Prejudice" ("Lepnums un aizspriedumi").

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais