Liepājas Jūras svētkos iecerēta ēdienu parāde

Liepājas ostas promenādē Jūras svētkos 9.jūlijā iecerēts rīkot ēdienu parādi.

Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja aģentūrai BNS pavēstīja, ka parādē aicināti iesaistīties uzņēmēji – restorāni, kafejnīcas vai pārtikas ražotāji, kuri liepājniekiem un pilsētas viesiem varētu piedāvāt iespēju iegādāties dažādus ēdienus un pārtikas preces, kā arī nodrošināt to pagatavošanas paraugdemonstrējumus un degustācijas.

Ja mazākie piejūras novadi svin zvejnieku svētkus, tad Liepāja jau vairāku gadus piedāvā plašu un noteiktai tematikai veltītu Jūras svētku programmu, norādīja Kalnarāja.

Šogad Jūras svētkos 9.jūlijā noslēgsies 16.Starptautiskais Gleznotāju un zīmētāju plenērs "Pilsēta un jūra", bet 8. un 9.jūlijā jau piekto reizi Liepājā notiks Starptautiskais Ielu teātru festivāls "Zeme.Debess.Jūra".

Līdztekus šīm aktivitātēm šogad Jūras svētki Liepājā balstās idejā par lielās ēdienu parādes norisi pilsētas promenādē. Idejas realizēšanā iesaistās projekta "Lielā ēdamiela" organizētāji, tāpēc uzņēmēji aicināti mājaslapas www.liepajaskultura.lv sadaļā "Jūras svētki" iepazīties ar "Lielās ēdamielas" nolikumu un iesaistīties tās norisē, klāstīja Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja.

Savukārt tie tirgotāji un pārtikas ražotāji, kas gatavi nodrošināt tikai pārtikas preču tirdzniecību, aicināti pieteikties Liepājas Kultūras pārvaldē, aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama mājaslapas www.liepajaskultura.lv sadaļā "Jūras svētki".

Uzņēmēji aicināti pieteikties līdz šā gada 27.jūnijam.

Svarīgākais