Atlēti Siguldā sacentīsies piecos klasiskajos skotu kalniešu vingrinājumos

Siguldas novada svētku laikā sestdien notiks ikgadējās kalniešu spēles (Highland Games) ar pieciem klasiskajiem skotu kalniešu vingrinājumiem – svara mešanu tālumā un augstumā, skotu āmura un skotu baļķa mešanu, kā arī akmens grūšanu, pavēstīja biedrības "Par stipru Latviju" pārstāvis Juris Kokainis.

Kalniešu spēles Latvijā norisinājušās jau vairākkārt, un visas reizes, izņemot vienu, tās notikušas Latvijas kalnainākajā pilsētā Siguldā. Līdz šim labākie rezultāti no latviešiem ir bijuši valmierietim Oskaram Brugemanim, bet visas sacensības Siguldā ir uzvarējuši skoti.

Šogad Siguldā sacentīsies atlēti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Skotijas.

Paralēli kalniešu spēlēm desmit brīvprātīgajiem no skatītāju vidus tiks piedāvātas pirmās Latvijā siera rituļa velšanas kalnā sacensības.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais