Panevēžā ar vārnām cīnās, sakarot kokos zilus un violetus hēlija balonus

© f64

Lietuvas pilsētā Panevēžā ar vārnām, kas pilsētā masveidā vij ligzdas, mēģina cīnīties, izmantojot zilas vai violetas krāsas ar hēliju pildītus balonus.

Ar spilgto krāsu baloniem, kas sakārti kokos, Panevēžā mēģina aizbaidīt vārnas no ligzdu vīšanas kokos, kas atrodas pilsētas kultūras un atpūtas vietu tuvumā. Plānots, ka baloni kokos karāsies desmit dienas.

"Vārnas ir daudzu pilsētu problēma. Panevēžas iedzīvotāji ne reizi vien ir sūdzējušies par troksni, ko tās rada, nekārtību un pat agresiju. Cīnīties ar šiem putniem esam mēģinājuši ar dažādiem līdzekļiem: iznīcinājuši ligzdas, pērn izmantojām akustisko atbaidīšanas sistēmu. Diemžēl tā bija neefektīva. Šogad problēmu mēģinām risināt ar gaisa baloniem," teikts Panevēžas pašvaldības Pilsētsaimniecības nodaļas vadītāja Antana Karaļeviča paziņojumā medijiem.

Viņš skaidro, ka ideja par vārnu atbaidīšanu ar baloniem radās pēc Lietuvas Lauksaimniecības universitātes profesores Honoratas Daniļčenko uzstāšanās, kurā viņa teica, ka putniem nepatīk zilā krāsa, tādēļ dārzus no nelūgtajiem viesiem varot pasargāt, izmantojot zilas folijas joslas.

Izklaide

Psiholoģe Diāna Zande viesojas raidījumā “Kad viņas satiekas”. Sarunas laikā viņa dalās savās pārdomās par leģendāro filmu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kurā atveidoja rotaļīgo Lāsmiņas tēlu. Diāna atklāj, kā mainījusies viņas dzīve pēc filmas un ko viņa iemācījusies no Lāsmas tēla atveidošanas.

Svarīgākais