"Musiqq" atsakās no papildu efektiem priekšnesuma laikā, pirotehnikas nebūs

© Dāvis Valbaks F64

Grupa “Musiqq”, kas Latviju pārstāvēs Eirovīzijā, priekšnesumā neizmantos pirotehniku, kā tika pieļauts iepriekš, aģentūru BNS informēja mūziķu pārstāvis Guntars Račs.

“Esam atteikušies no domas par papildu efektiem,” sacīja Račs.

Latvijas pārstāvji secinājuši, ka tas būtu pārāk dārgi, turklāt būtu jāizmanto konkursa rīkotāju piedāvājums, kas varētu nozīmēt vienādu uguņošanu visiem tiem, kas ar pirotehniku vēlēsies paspilgtināt savu numuru.

“Nav mums lieku 20 000 eiro, lai tas viss patiešām izskatītos pēc kaut kā kaut nedaudz nebijuša. Izmantojot vienu un to pašu pirotehniku, visi dalībnieki riskē būt vienādi savos papildu efektos, un to neviens nevēlas. Šogad ir iespējams izmantot tikai to, ko piedāvā vācu puses oficiālie partneri, un aicināt papildspēkus no Latvijas mēs tāpat nevarētu, pat ja gribētu,” aģentūrai BNS apsvērumus klāstīja Račs.

Pēc viņa teiktā, “Musiqq” būs tādi, kādus skatītāji viņus redzēja, tikai divas reizes labāki.

22.aprīlī grupa dosies otrajā Eirovīzijas dziesmas popularizēšanas vizītē – šoreiz uz Beļģiju. “Musiqq” līdz šim bijusi Nīderlandē.

Račs arī pastāstīja, ka dziesmas singls jau tagad izdots Vācijā un arī vēl citās valstīs sadarbībā ar vācu kompāniju “Cap-Sounds” un “Universal Music”.

Vācijas pilsētā Diseldorfā Eirovīzijas otrais pusfināls, kurā jāuzstājas latviešiem, notiks 12.maijā. Latvijai par iekļūšanu finālā tajā būs jākonkurē ar Nīderlandes, Bosnijas un Hercegovinas, Ukrainas, Kipras, Austrijas, Zviedrijas, Moldovas, Beļģijas, Slovākijas, Izraēlas, Maķedonijas, Dānijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Igaunijas, Rumānijas, Slovēnijas un Īrijas pārstāvjiem.

Latviešu puiši ar dziesmu "Angel In Disguise" pusfinālā uzstāsies ar 17. kārtas numuru.

Latvijas Televīzijas delegācija uz Diseldorfu dosies 3.maijā, un jau 4.maijā paredzēti pirmie mēģinājumi.

Eirovīzijas fināls notiks 14.maijā.

Izklaide

Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments Viesturdārzā pabeidzis vērienīgu bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu un paplašināšanu, kuras laikā uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi.

Svarīgākais