Lielbritānijā sāk tirgot Keitas Midltones lelli

© Scanpix

Lielbritānijā pārdošanā nonākusi pēc prinča Viljama līgavas Keitas Midltones vaibstiem veidota lelle – princese Ketrīna.

Lelle tapusi, sadarbojoties septiņiem britu modes dizaineriem. Lelle maksā 35 mārciņas (28 latus) un ir pieejama ierobežotā daudzumā – 10 000 eksemplāru, ziņo AFP. Princesei Ketrīnai ir zila kleita, no čūskas ādas darināta somiņa, kurpes ar augstiem papēžiem un, protams, arī saderināšanās gredzens, kuru rotā īsts purpura ametists. No katras pārdotās lelles viena mārciņa tiek ziedota labdarības fondam Help for Heroes, kas atbalsta karavīrus un viņu ģimenes.

Lelles darināšana ir uzņēmuma Champions of British Style iniciatīva. Tā pārstāve Lūsija Folē norāda, ka šajā modes sezonā aktuāls ir sievišķīgums un elegance, un šīs īpašības labi atbilst K. Midltones stilam. «Daži komentētāji runā par Keitas efektu, un tas ļoti varētu palīdzēt britu modes popularizēšanā globālajā tirgū,» saka L. Folē, kura izsaka gandarījumu par dizaineru veikumu, lellē apvienojot K. Midltonei un arī Lielbritānijai raksturīgos stila elementus. Ar Keitas efektu pašlaik mēdz apzīmēt daudzu sieviešu mēģinājumus atdarināt prinča līgavas ģērbšanās stilu, un teju vai viss, ko viņa velk mugurā, nekavējoties kļūst aktuāls modē.

Jaunais pāris ir paziņojis, ka vēlas, lai viesi kāzu dāvanu vietā ziedo kādam no 26 labdarības fondiem, kurus viņi paši ir izraudzījušies. Viens no tiem ir BeatBullying.org, 1999. gadā izveidota organizācija, kuras mērķis ir cīnīties pret dažādām iebiedēšanas, mocīšanas vai terorizēšanas izpausmēm, piemēram, skolās. Kā vēsta Herald Sun, šāda izvēle droši vien saistāma ar K. Midltones pašas pieredzi skolas laikā, kad viņai nācies pārciest klasesbiedreņu uzbrukumus – Keita citu nepatiku izpelnījusies sava perfektuma dēļ. Skolas direktore Sjūzena Kamerone gan domā, ka pašlaik izskanošie K. Midltones klasesbiedreņu stāsti gan ir pārspīlēti un notikušais drīzāk ir bijusi kaitināšana, nevis mocīšana.

Svarīgākais