SEB Muzikālajā bankā uzvar Nikolajs Puzikovs

© Gatis Gierts f64

Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas "SEB Muzikālā banka 2010" apbalvošanas ceremonijā par gada vērtīgāko dziesmu atzīta Nikolaja Puzikova dziedātā "Dievs tevi mīl".

Šī dziesma pārliecinoši ieguva pirmo vietu gan klausītāju, gan mūzikas ekspertu kopvērtējumā, aģentūru BNS informēja Latvijas radio.

Par otro vērtīgāko dziesmu balsotāji atzinuši grupas "Prāta vētra" kompozīciju "Gara diena", bet trešajā vietā ierindojusies "Musiqq" izpildītā dziesma "Dzimšanas diena".

Aptaujas jubilejas gadā krāšņajā noslēguma ceremonijā ar saviem priekšnesumiem uzstājās arī mūziķi, kas darbojās ekspertu padomē: Normunds Šnē, Māris Briežkalns, Pits Andersons, Valts Pūce, Arnis Mednis, Raimonds Ozols, Niks Matvejevs un Margarita Vilcāne. Īpašu publikas atsaucību izpelnījās Arņa Medņa etnoskaņās izpildītais "Radio, radio", pozitīvu pārsteigumu sagādāja vijolnieka Raimonda Ozola pirmatskaņojums - uvertīra no operas "Žagata zagle", kā arī Margaritas Vilcānes, Intara Busuļa un "Musiqq" puišu kopīgi dziedātais senais hits "Zili lini." Bet vislielākās publikas ovācijas pavadīja atkalredzēšanos ar iepriekšējo gadu visvērtīgāko dziesmu izpildītājiem Intaru Busuli, Jāni Rībenu, Andri Kiviču, "Borovu Mc", Lauri Reiniku un "Musiqq" kopīgā dziesmu popūrijā.

Apbalvošanas ceremonijā visas fināldziesmas jaunos aranžējumos izskanēja kopā ar "Sinfonietta Rīga" un Kristapa Krievkalna instrumentālo grupu. Visi finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes, kuru dizainā saskatāmas arī "Muzikālās Bankas" 10 gadskārtas.

Vairāki mūziķi saņēma arī specbalvas - Ventspils pilsētas simpātiju balvu saņēma Roberts Pētersons ar dziesmu "Cīrulis", portāls Draugiem.lv par draudzīgāko dziesmu atzina Laura Reinika dziesmu "Es skrienu", SEB bankas simpātiju balvu izpelnījās grupa "Musiqq" ar dziesmu "No 10-10".

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais