Rīgas Cirka festivālu nosauc par godu klaunam Kārlim

No šodienas līdz 24. janvārim Rīgas Cirkā būs starptautiskais cirka mākslas festivāls „Zelta Kārlis”. Rīgas Cirka sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Pudule informē, ka festivāla programma paredzēta visa vecuma un gaumes apmeklētājiem, jo dalībnieku mākslinieciskajām izpausmēm, kā arī vecumam ierobežojumu nav.

„Publiku priecēs gaisa vingrotāji, akrobāti, žonglieri, klauni un dzīvnieku dresētāji. Savu labāko izpildījumu demonstrēs amata meistari no Spānijas, Šveices, Zviedrijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un, protams, Latvijas.”

„Janvāris ir cirka mēnesis visā pasaulē. Līdz šim Latvijā organizēti bērnu un jauniešu cirka festivāli, bet šoreiz iespēja izpausties būs jebkuram piedalīties gribētājam. Cirka apmeklētāji redzējuši dažādus pasaules līmeņa numurus, tāpēc šajā pasākumā vērtēsim un atbalstīsim gan pieredzējušus māksliniekus, gan jaunos talantus. Pārsteigumi noteikti būs,” stāsta A. Pudule.

Festivālā būs īpaša 30 gadu jubilejas izrāde cirka studijai „Jaunība”, kurā jau ilgus gadus darbojas starptautiski atzīti meistari un radoši strādā Zviedrijā, bet tās pirmsākumi meklējami Rīgā. Noslēguma ceremonijā noskaidros galvenās balvas, mākslinieka veidotas statuetes „Zelta Kārlis” ieguvēju un suminās populāro latviešu klaunu Viko 50 gadu jubilejā. Arī amizantais festivāla nosaukums radies tieši klaunu dēļ, jo cirka pastāvēšanas laikā citu mākslinieku un it īpaši klaunu vidū, vienmēr bijis kāds Kārlis, norāda A. Pudule.

„Rīgas Cirks var lepoties ar vienu no vecākajām cirka ēkām Eiropā, kurā rit jau 122. sezona. Te joprojām saglabājušās klasiskā cirka tradīcijas – numuri ar dzīvnieku dresūru, kas citās valstīs ir aizliegti.”

Biļetes pieejamas Rīgas Cirka kasē, sākot no 5 līdz 12 latiem.

Svarīgākais