Discovery Channel nerādīs filmu par Maikla Džeksona sekciju

Telekanāls Discovery Channel uz nenoteiktu laiku ir atlicis plānus rādīt filmu, kurā inscenēta mūziķa Maikla Džeksona sekcija. No raidījuma atteikties bija aicinājuši M. Džeksona mantinieki.

Raidījumu Maikla Džeksona sekcija: kas patiesībā nogalināja Maiklu Džeksonu vairākās Eiropas valstīs bija plānots rādīt 13. janvārī. Pret šo ideju bija iebilduši daudzi aizsaulē aizgājušā mūziķa cienītāji, un viņi pagājušā gada nogalē sāka vākt parakstus petīcijai, kurā pieprasīts nedemonstrēt raidījumu. Arī M. Džeksona mantinieki uzskatīja, ka šāda pārraide ir "šokējoši sliktas gaumes" un "neiejūtības" izpausme.

"Ņemot vērā to, ka nākamajā nedēļā atsākas krimināllietas izskatīšana, kā arī Maikla Džeksona mantinieku lūgumu, uz nenoteiktu laiku tiek atlikta dokumentālās filmas izrādīšana, kas veltīta Maikla Džeksona sekcijai," teikts Discovery Channel izplatītajā paziņojumā. Plašākus komentārus telekanāls nesniedz, bet M. Džeksona īpašumu pārvaldītāji Džons Branka un Džons Makeins ir izteikuši gandarījumu par šādu situācijas atrisinājumu.

M. Džeksons nomira 2009. gadā 50 gadu vecumā. Sekcijas laikā tika konstatēts, ka viņa nāves cēlonis ir zāļu pārdozēšana. Discovery Channel veidotā filma bija neoficiāls stāsts par to, kā šī sekcija varēja izskatīties un kādi bija tās rezultāti. Filmas reklāmas plakātā bija redzams cilvēka ķermenis, kas apsegts ar palagu, bet ķermenim rokā ir slavenais spīdīgais M. Džeksona cimds.

Zāles, kuru dēļ M. Džeksons nomira, izrakstīja viņa ārsts Konrāds Murejs. Viņam ir uzrādīta apsūdzība slepkavībā bez iepriekšēja nodoma. Ārsts savu vainu neatzīst, un viņa advokāti mēģina pierādīt, ka savā nāvē M. Džeksons ir vainojams pats. Šonedēļ sākas pirmstiesas noklausīšanās, kuras laikā tiesai jāizvērtē, vai pastāv gana daudz pierādījumu lietas turpmākai virzībai. Šī noklausīšanās ilgs divas nedēļas.

Svarīgākais