Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Modernisma laikmeta krāsas un skaņas

© Publicitātes foto

Stīgu kvartets ALMA kopā ar Digital Art House aicina iedziļināties modernisma laikmetā: mūzikas darbi slavenā kvarteta izpildījumā piešķirs jaunas skaņas un nozīmi slaveno mākslinieku darbiem projektā “Modernisma krāsas un skaņas”.

Pasākums notiks 16. decembrī Digital Art House telpās - mākslas telpā, kur māksla atdzīvojas (Skolas ielā 2).


Katrs projekts, ko piedāvā Digital Art House, vienmēr ir mūzikas un glezniecības maģiskā apvienošanās. Šoreiz, Ziemassvētku priekšvakarā, koncerta “Modernisma krāsas un skaņas” skatītāji varēs iedziļināties Kloda Debisī, Morisa Ravēla, Sergeja Prokofjeva, Sergeja Rahmaņinova, Samuela Barbera maģiskās mūzikas pasaulē, ko izpilda stīgu kvartets ALMA, vienlaicīgi baudot pasaulslaveno meistaru - Monē, Maļeviča, Kandinska, Dega, Modiljāni, Munka - gleznu aizraujošas projekcijas.


Mēs vienmēr priecājamies sadarboties ar Digital Art House, tāpēc kad mums piedāvāja papildināt Modernistu izstādi ar dzīvo mūziku - mēs ar prieku piekritām. Tā ir satriecoša ideja - iztēloties vienā koncertā vienas ēras komponistus un gleznotājus, līdzīgi domājošus cilvēkus, draugus. Un mēs kopā ar mūsu talantīgiem kolēģiem tiksim galā ar šo uzdevumu,” - dalās kvarteta mākslinieciskā vadītāja Anna Salnit.



Kvarteta ALMA koncerta programmas atšķiras ar savu augsta līmeņa izpildīšanas mākslu un māksliniecisku gaumi. Viņiem sanāk apvienot kamermūzikas tradīcijas, jauniešu jautrību un mīlestību pret savu darbu, - stāsta idejas autors un producents Romans Morozovs.


Stīgu kvartets ALMA tika dibināts 2013. gadā. Kolektīva iedvesmotāja un mākslinieciskā vadītājā, kvarteta pirmā vijole - Anna Salnit.
Ansambļa mākslinieki - starptautisko konkursu laureāti - lielu uzmanību velta kamermūzikai, kā arī spēlē Eiropas valstu vadošajos orķestros, piedalās solo projektos.
Kvartetam ir aktīva radošā dzīve: viņi spēlē solo koncertus, piedalās kultūras pasākumos un festivālos, regulāri ceļo ar koncertiem pa Eiropas valstīm. Viena no kolektīva ilggadējām tradīcijām ir koncerttūres pa Vācijas pilsētām. Lielu uzmanību mākslinieki velta krievu komponistu darbiem.