Sievietei, kura uzbruka aktierim Leonardo di Kaprio, piespriež divus gadus cietumā

© Scanpix/AFP

Sieviete, kas pirms pieciem gadiem Losandželosā aktierim Leonardo di Kaprio uzbruka ar sasistu glāzi, visticamāk, saņems divus gadus cietumā.

40 gadus vecā Areta Vilsone 2005. gada jūnijā bija ielauzusies Parisas Hiltones bijušā drauga rīkotā ballītē, kur uzbrukusi aktierim. Tiesā apsūdzētā stāstīja, ka L. di Kaprio sajaukusi ar savu bijušo draugu. L. di Kaprio pēc uzbrukuma bija nepieciešamas vairāk nekā desmit šuves kaklā un uz sejas. Tiesnesis, kurš izvērtējis fotogrāfijas ar aktierim nodarītajiem miesas bojājumiem, atzinis, ka tie ir smagi. Šīs fotogrāfijas tiesā iesaistītajiem ir izdevies noslēpt no žurnālistiem, līdz ar to L. di Kaprio tādā izskatā publikai nav bijis redzams.

Pēc minētā notikuma sieviete aizbēga uz Kanādu, kas viņu pagājušajā mēnesī izdeva ASV. A. Vilsonei tika uzrādīta apsūdzība par uzbrukumu ar nāvējošu ieroci. Maksimālais sods, ko viņai par uzbrukumu varēja piespriest, ir septiņi gadi cietumā. Iepriekš tiesa viņai bija aizliegusi tuvoties aktierim vairāk par 457 metriem.

Apsūdzētā ar prokuroriem ir vienojusies par soda mēru, un sagaidāms, ka 22. novembra tiesas sēdē Losandželosā viņai tiks piespriests cietumsods. Pašlaik viņa atrodas ieslodzījumā, jo nav spējusi samaksāt 150 000 dolāru drošības naudu. Sagaidāms, ka no šī soda tiks atrēķinātas 330 dienas, ko apsūdzētā jau ir pavadījusi apcietinājumā, vēsta Daily Telegraph. Pēc soda izciešanas viņa tiks izraidīta atpakaļ uz Kanādu, vēsta izdevums.

L. di Kaprio pašlaik ir viens no Holivudas visvairāk pelnošajiem aktieriem, un, ja pēc uzbrukuma viņa seja būtu izkropļota, tas viņa karjerā droši vien radītu zināmas korekcijas. Pēdējās filmas ar L. di Kaprio piedalīšanos ir Slēgtā sala un Pirmsākums, savukārt nākamā būs Klinta Īstvuda veidotā Hūvers, kas ir stāsts par pirmo ASV Federālā izmeklēšanas biroja vadītāju Edgaru Hūveru. Šogad di Kaprio atteicās no lomas Mela Gibsona filmā Vikings, tādējādi reaģējot uz kārtējo skandālu, kad tika publiskots audioieraksts, kurā dzirdami M. Gibsona rasistiskie izteikumi.

Svarīgākais