Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Februāris. Piepūšam vaigus, lai vezums izkustas

© depositphotos.com

Mums katram ir sava individuālā astro karte un savi dzīves notikumi, prioritātes, veiksmes un likstas. Taču arī kopējais mēneša astrofons sniedz ieskatu – ar ko rēķināties un kam jāpievērš uzmanība.

Februārī vajadzētu iespringt un uzsākt plānotos darbus vai palaist jaunus projektus, jo mēneša beigās planēta Merkurs kārtējo reizi ieņems neganto stāvokli un sāks mest riteņos sprunguļus.

Kas ir šis negantnieks Merkurs?

Astroloģijā katrai planētai ir savs raksturs un aizbildniecības sfēras. Tās nāk no seno romiešu mitoloģijas un lielā mērā saistītas ar seno dievu raksturojumu. Kas bija Merkurs? Ļoti izveicīgs zellis - dievu ziņnesis, sarunu vedējs, dažkārt mazliet blēdīgs, tāpēc senatnē ticis uzskatīts arī par zagļu un blēžu aizbildni. Viņš dieviem aiznesa cilvēku lūgumus, bet, būdams uzņēmīgs un viltīgs, nepalaida garām izdevību no saziņas gūt arī sev kādu labumu.

Retrogrādā Merkura periodi ir trīs līdz četras reizes gadā, un tagad tas sāksies 17. februārī un ilgs līdz 10. martam.

Kas jāņem vērā

Planētu retrogrādā kustība samazina planētas izpausmes, tās ietekme mainās, radot tādu kā greizā spoguļa efektu.

Tādējādi visās jomās, kuras saistītas ar Merkuru, planētas retrogrādajos periodos iespējamas izmaiņas un negaidīti pavērsieni, aizķeršanās un nelielas jukas. Ļoti iespējams, ka kaut kur mākonī noklīst un netiek saņemti nosūtītie e-pasti, vēstules nesasniedz adresātu, iziet no ierindas datori vai citas ierīces, ir problēmas ar internetu, rodas juceklis dokumentos, aizkavējas maksājumi, līgumos atklājas kļūdas un pārrunas pēkšņi tiek atceltas. Komandējumi var izrādīties veltīgi.

Šajos periodos grūtāk apgūt jaunu informāciju, tāpat arī gadās kaut ko nozaudēt, aizmirst vai nokavēt. Biežāk tiek pieļautas dažādas kļūdas, jo cilvēki kļūst izklaidīgāki un aizmāršīgāki.

Retrogrādā Merkura laikā var nākties pārskatīt un vēlreiz analizēt senus notikumus, analizēt un koriģēt to, kas paveikts iepriekš, jo retrogrādajos periodos planētu enerģija vērsta uz iekšu. Šajā laikā domāšanas process kļūst dziļāks. Aktualizējas dažādas neatrisinātas situācijas, lietas, kas nav pabeigtas, loģiski noslēgtas.

Biznesa darījumi

Līdz negantā Merkura sākumam tagad atlikusi tikai viena darba nedēļa, tas nozīmē, ka jāatrota piedurknes un jāpaveic to, kas plānots. Tiesa, Mēness atradīsies dilstošajā fāzē, bet visus labumus nevar gribēt.

Darba nedēļā no 10. līdz 14. februārim iepriekš aprakstītais Merkurs ar citām planētām veido labas kombinācijas, kas nozīmē - varat uzsākt projektus, slēgt līgumus, sēsties pie sarunu galda.

Šajā periodā gan naudas planēta Venera nav diez cik laba, tāpēc naudas lietās jābūt uzmanīgiem un apdomīgiem.

Pilnmēness - vētrains un dinamisks

Pilnmēness saviļņo emocijas, cilvēki kļūst jūtīgāki, un dienas fons lielā mērā atkarīgs no tā, kurā zodiaka zīmē Mēness atrodas. Februārī - 9. datumā - pulksten 9.33 ir Mēness pilnā fāze, un tas atrodas Lauvas zīmē. Tā ir zodiaka zīme, kam raksturīgs plašs vēriens un karalisks šarms. Šajā dienā varam palutināt mīļoto cilvēku, pārsteigt viņu ar kādu skaistu žestu, sirsnīgu dāvanu, ielūgumu uz romantisku vakaru kafejnīcā vai izbraucienu uz viesu namu skaistā vietā.