Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Draudzīgais decembris. Ar aptumsumu "koridoru"

© Publicitātes foto

Šā mēneša astroloģiskais fons ir samērā draudzīgs, un gada nogalē varam paveikt labus darbus.

Var jau pabiedēt, ka gadumija, sākot no 26. decembra, līdz 10. janvārim paies tā dēvētajā starpaptumsumu koridorā... Izklausās diezgan traki? Mieru, tikai mieru! Laikā starp Saules un Mēness aptumsumu gan iespējama lielāka spriedze nekā citkārt, taču šo laiku varam izmantot arīdzan savā labā.

Retrogrādie negantnieki rimuši

Galvenais decembra bonuss ir tāds, ka neviena no ikdienas lietas ietekmējošām planētām neatrodas piņķerīgajā retrogrādajā stāvoklī. Vienīgi Urāns ir retrogrāds, bet tas var atstāt ietekmi uz globāliem procesiem ilgtermiņā, taču ar sadzīviskām norisēm tam maz sakara. Tas nozīmē, ka daudzi darbi sekmēsies labāk nekā iepriekš.

Aptumsumus nevajag dramatizēt

Tātad - 26.12. ir Saules, bet 10.01.2020. Mēness aptumsums.

Astroloģiskajā literatūrā joprojām ir brīdinājumi, ka aptumsumu periodi ir sarežģīti, un dažkārt cilvēki tiek biedēti ar karmiskiem notikumiem un dažādām ķibelēm. Uzskati par aptumsumu laiku kā bīstamu periodu nāk no senatnes, kad cilvēki nemācēja izskaidrot šo dabas parādību. Valdīja uzskats, ka tās ir dievu dusmas, kas sola karus, postu un visdažādākās nelaimes. Tagad sen jau zināms, ka aptumsumi notiek regulāri, un zināms arī - kāpēc. Proti, Saules aptumsums ir tad, kad Mēness nostājas starp Sauli un Zemi, tādējādi pilnībā vai daļēji aizklājot Sauli un aptumšojot Zemes virsmu. Savukārt Mēness aptumsums ir tad, kad Mēness nonāk Zemes ēnā. Un šīs dabas parādības var prognozēt absolūti precīzi un jau iepriekš noteikt, kurās zemeslodes daļās aptumsumi būs redzami.

Tas ir periods, kad jādzīvo rāmāk, saudzējot sevi, bet iespējams paveikt arī daudz labu lietu. Aptumsumu laiks ir ļoti piemērots, lai sakārtotu attiecības ar līdzcilvēkiem un/vai mīļoto, atšķetinātu samezglojumus, stiprinātu kopā būšanu vai - tieši pretēji - izšķirtos. Šis ir laiks, kas visu it kā noliek savās vietās. Ar paša līdzdalību, protams. Dzīvē pēkšņi var parādīties kāds cilvēks no pagātnes, ar kuru nav pabeigtas vai sakārtotas attiecības (līdzīgi kā retrogrādā Merkura laikā). Tad nu situācijas jāsakārto un jāsaliek punkti uz i - vienalga, ar plusa vai mīnusa zīmi.

Vēdiskajā astroloģijā pastāv uzskats, ka aptumsumu laikā cilvēka organisms vieglāk piemērojas jauniem apstākļiem, tāpēc šo laiku ieteicams izmantot, lai atbrīvotos no kaitīgiem ieradumiem. Aptumsumu laika meditācijās esot iespējams atsvabināties no negatīvām atmiņām vai uzmācīgām domām un radīt dvēselē gaišu, pozitīvu noskaņu.

Ar pilnu jaudu traukties uz priekšu gan nevajadzētu, jāsaudzē veselība. Taču cilvēkiem, kuri piedzimuši Saules aptumsuma ietekmē, šis pavisam noteikti ir jaunu iespēju laiks.

Plānojam nākotni!

Aptumsuma raksturu un tēmas, kuras tas var aktivizēt, astrologi nosaka pēc zodiaka zīmes, kurā debesu spīdeklis atrodas. Decembra nogalē Saulīte atradīsies Mežāzī. Tas nozīmē, ka var aktualizēties ar dzimtas tēmām vai īpašumu saistīti jautājumi. Mežāzis pieprasa nopietnu attieksmi pret dzīves un darba pienākumiem. Jāizvērtē paveiktais un jāpārdomā nākotnes plāni. Kārtojot lietišķas darīšanas, jāturas pie likuma burta un gara.

Jāpiebilst, ka 26. decembrī planētu kombinācijas ir visnotaļ harmoniskas. Mierīgas un pozitīvas dienas ir arī 27., 29., 31. decembris un 1. janvāris. Tajās varat paveikt ko svarīgu.

***

CITĀTS NO FEĻETONA

Ja paanalizē astrologu ieteikumus, tad tos ievērot nav nekādu problēmu. Neskatīties uz aptumsumu? Bet, lūdzu, latvju zemes mūžīgajā rudenī tāpat vienmēr valda polārais rudens, un nekad nav skaidrs, kas un kurā brīdī ir aptumsis, bet kas ir tumšs tāpat vien. Nebraukt ar mašīnu un neuzturēties sabiedriskās vietās? Nu, ja ievēro nosacījumu neiet ārā no telpām, tad to izdarīt nav grūti, ja vien kopš iepriekšējā vakara neesat iesprūdis liftā. Neēst trīs stundas pirms un pēc aptumsuma un izvairīties no finanšu operācijām? Oi, bez problēmām, kuram 26. datumā būs lieks piķis ēšanai.

Un tomēr pats labākais ieteikums ir meklējams Džeroma K. Džeroma grāmatā par trīs vīriem un suņabērnu laivā: «Vienu 10 jūdžu pastaigu katru dienu, vienu bifšteku un vienu pinti alus, kā arī vienu gultu tieši desmitos vakarā, un neurbties lietās, par kurām nav nekādas sajēgas.» To ievērojot, nekādi aptumsumi nebūs biedējoši!

Vanzis Sandrovičs «Praktiskā Astroloģija» Nr. 1., 2019.