Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Baletdejotāji Leimane un Martinovs laimīgi laulībā

© Elmārs Rudzītis/f64

Nesen no Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) Latvijā ir atgriezušies baletdejotāja Elza Leimane un baletdejotājs Raimonds Martinovs. Tur viņi, pavadot savu medusmēnesi, gan izdejojušies, gan labi atpūtušies.

Pirms mēneša, 16. jūlijā, pēc sešu gadu ilgas draudzības abi baleta mākslinieki vienojās laulības saitēm. Savu jāvārdu viņi teikuši Alsungas novada dzimtsarakstu nodaļā, tā esot klusa un mierīga vietiņa, arī viesības bijušas klusas un mierīgas – vien ar jaunā pāra desmit tuvākajiem cilvēkiem. Lai arī Latvijas Nacionālajā operā vēl ir sezonas pārtraukums, pārim neesot bijis daudz laika atpūtai. Elza Leimane stāsta: "Mums pašlaik ir sajukusi diena ar nakti, jo tikai pirms dažām dienām atgriezāmies no Amerikas, bet, protams, citādi – mēs esam ļoti laimīgi." Raimonds un Elza drīz pēc kāzām devās uz ASV, kur abi piedalījās Anaheimas baleta festivālā. Šo ceļojumu jaunā sieva nosauc gan par darbu, gan sava veida medusmēnesi. "Mēs ne tikai dejojām, bet arī atradām laiku, lai pabūtu divatā, apskatītu ASV, pabijām Holivudā un arī pie mana elka Maikla Džeksona mājas," par savu ceļojumu stāsta dejotāja. "Tieši ceļojumā es sapratu, kā mūsu dzīve tagad, kad esam vīrs un sieva, ir pārvērtusies. Ārzemēs pavisam citādāk skatās uz to, ka esi sieva, nevis tikai draudzene. Pavisam cits statuss un ļoti īpaša sajūta, ko vārdos grūti aprakstīt. Tajā skaitā drošības sajūta."

Pagājušajā nedēļā baletdejotāji piedalījās arī festivālā Baleta zvaigznes Jūrmalā, pēc tā var ievilkt elpu tikai mazdrusciņ, jo jau šonedēļ viņi dodas jaunā ceļojumā – šoreiz uz Somiju, kur dejos Lapperantas baleta festivālā. Un, protams, jāgatavojas arī jaunajai sezonai operā, kas sāksies 9. septembrī. Turklāt septembris laulātajam pārim būs nozīmīgs arī ar pavisam jaunu pieredzi. Elza un Raimonds uzsāks studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Turpmākos četrus gadus viņiem, esot viens otram blakus, ir padomā apgūt dejas horeogrāfiju un pedagoģiju.